aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΚλοπ: «Αν βάλουμε πέντε γκολ, θα είναι δύσκολο για την Σίτι»

Κλοπ: «Αν βάλουμε πέντε γκολ, θα είναι δύσκολο για την Σίτι»

Δεν δέχτηκε το ρόλο του φαβορί για την Λίβερπουλ και εκθείασε την μέχρι τώρα πορεία των «πολιτών» ο Γιούργκεν Κλοπ, τονίζοντας το δύσκολο έργο που έχει η ομάδα του στη ρεβάνς του Champions League. «Αν γινόταν όλα όπως τα περιμένουν οι περισσότεροι, θα είχαμε ήδη αποκλειστεί. Θα είχαμε χάσει το πρώτο ματς και θα ερχόμασταν εδώ για να κρατήσουμε την τιμή μας», σχολίασε για την πιθανότητα έκπληξης, ενώ για την ευρωπαϊκή εμπειρία που -θεωρητικά- υπερτερεί η Λίβερπουλ, σχολίασε γλαφυρά: «Μπορείτε να αναρωτηθείτε αν η εμπειρία του παππού σας, σας έχει βοηθήσει στη ζωή σας. Δεν νομίζω. Πρέπει να δημιουργήσεις τις δικές σου εμπειρίες».

Για το ότι η Λίβερπουλ είναι φαβορί για την πρόκριση: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι ταμπέλες. Ήταν λογικό όταν παίζουμε στο Champions League εναντίον του πρωτοπόρου της Premier League να μην θεωρούμαστε φαβορί. Δεν με ενδιαφέρει στο τι έχει αλλάξει».

Για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Ήταν καλύτερο από αυτό που περιμέναμε, αλλά όλοι ξέρετε πως υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει. Για αυτό είμαστε εδώ. Δεν σκεφτόμαστε ποιος είναι το φαβορί».

Για τις δύο τελευταίες ήττες της Μάνστεστερ Σίτι από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Πιθανότατα κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν ήταν το αναμενόμενο. Είναι άνθρωποι, δόξα τω θεώ. Εμείς έπρεπε να παίξουμε στο μέγιστο και η Γιουνάιτεντ, σίγουρα, είχε την τύχη με το μέρος της. Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι θα μπορούσε να είχε πετύχει πέντε ή έξι απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

Για την βαριά ήττα (5-0) της Λίβερπουλ στο Έτιχαντ τον περασμένο Σεπτέμβρη: «Όταν χάσαμε 5-0 από την αρχή της χρονιάς, όλοι είδαν την ποιότητα της Σίτι ακόμα και όταν παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Την προετοιμασία που είχε κάνει για τη σεζόν, τις μεταγραφές, τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο».

Για το τι περιμένει ενόψει του ματς: «Είναι ξεκάθαρο πως θα είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν υπάρχει τέλεια ομάδα στον κόσμο. Το παιχνίδι δεν σου δίνει την ευκαιρία να είσαι τέλειος. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας ξανά. Αν γινόταν όλα όπως τα περιμένουν οι περισσότεροι, θα είχαμε ήδη αποκλειστεί. Θα είχαμε χάσει το πρώτο ματς και θα ερχόμασταν εδώ για να κρατήσουμε την τιμή μας. Στο ποδόσφαιρο έχεις πάντα την ευκαιρία να αντεπιτεθείς, η Σίτι έχει αυτή την ευκαιρία».

Για το τι πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που δημιουργήσαμε με μια τρομερή εμφάνιση. Έχουμε την ευκαιρία να νικήσουμε το παιχνίδι. Τίποτε δεν είναι σίγουρο».

Για το τέλειο σενάριο για την Λίβερπουλ: «Αν βάλουμε πέντε γκολ, θα είναι δύσκολο για την Μάντσεστερ. Ξέρω ότι δεν είναι πολύ πιθανό. Πρέπει να είσαι σταθερός, να είσαι γενναίος, να είσαι ζωντανός, να έχεις ενέργεια, να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις προβλήματα».

Για την πορεία της Λίβερπουλ: «Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ, έχουν φανταστική νοοτροπία και προσπαθούν. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όταν παίξουμε με την Μίντλεσμπρο και νικήσαμε για να βγούμε τέταρτοι και να προκριθούμε. Μετά έπρεπε να κερδίσουμε την Χόφενχαϊμ και ήμασταν ενθουσιασμένοι που θα συμμετείχαμε στο Champions League. Τώρα παίζουμε κόντρα στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και είναι δύσκολη η δουλειά μας. Είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Ο ενθουσιασμός δεν σταμάτησε».

Για την ευρωπαϊκή εμπειρία της Λίβερπουλ, συγκριτικά με αυτή της Σίτι: «Μπορείτε να αναρωτηθείτε αν η εμπειρία του παππού σας, σας έχει βοηθήσει στη ζωή σας. Δεν νομίζω. Πρέπει να δημιουργήσεις τις δικές σου εμπειρίες. Η διάθεση είναι ιδιαίτερη αυτή τη στιγμή. Μπορείς να το νιώσεις. Ακούς τι λέει ο κόσμος. Οι ευρωπαϊκές νύχτες για τη Λίβερπουλ είναι ιδιαίτερες. Αλλά δεν έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία από τους παίκτες της Σίτι στο Champions League. Λίγοι από τους παίκτες μας έχουν παίξει σε τελικό Europa League, αλλά όταν έχεις ηττηθεί δεν θες να το σκέφτεσαι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε, να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε εμπειρίες. Είναι μεγάλο τεστ και για τις δύο ομάδες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ