aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κάτι λείπει, κάτι λείπει…

Λίγες ημέρες πριν το τέλος της μετεγγραφικής περιόδου στην Αγγλία, το FourFourTwo καταγράφει τι χρειάζονται οι έξι καλύτερες ομάδες της χώρας…

ΤΟΤΕΝΑΜ: Στόχοι έρχονται και φεύγουν

Τίποτα δεν άλλαξε. Κυριολεκτικά. Κανείς δεν ήρθε, κανείς δεν έφυγε. Οι Spurs δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια ακριβώς, αλλά δείχνουν να έχουν εφησυχάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο Τόνι Αλντερβάιρελντ παραμένει στο κλαμπ ενώ οι συμφωνίες για τις πωλήσεις των Ντάνι Ρόουζ και Μούσα Ντεμπελέ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μετεγγραφικοί στόχοι έρχονται και φεύγουν. Η καθυστέρηση του Ντάνιελ Λίβι φαίνεται πως στοίχισε τον Γκρίλις, τουλάχιστον σε μια λογική τιμή, ενώ τίποτα δεν έχει προκύψει μετά το ενδιαφέρον για τους Ζαχά ή Μαρσιάλ.

Από την άλλη, βλέποντας θετικά την κατάσταση, ενώ αυτή η ομάδα χρειάζεται να βελτιωθεί, τα θέματά της βασικά είναι λίγα. Ένας δεύτερος φορ για να αναπληρώνει τον Κέιν παραμένει σημαντικός, όπως και ένας αναπληρωματικός για τον Έρικσεν. Ενδεχόμενη αποτυχία στο να αποκτηθούν αυτοί οι δύο παίκτες μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα κάποια στιγμή. Ο Μαουρίσιο Ποκετίνο έχει υποσχεθεί, στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου, ότι θα έρθουν ενισχύσεις, αλλά η Τότεναμ έχει ήδη αρχίσει και ο προπονητής ήθελε τις κινήσεις νωρίτερα. Δεν έγινε έτσι. Και αυτό, προφανώς, θα πρέπει να αλλάξει.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Θέλει άλλον στόπερ…

Συγγνώμη Ντέγιαν Λόβρεν, αλλά η Λίβερπουλ εξακολουθεί να χρειάζεται άλλον στόπερ. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήρθε τον Ιανουάριο και έκανε μεγάλη διαφορά ενώ ο Άλισον είναι ξεκάθαρη βελτίωση στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά -με τον Μάτιπ τραυματία στην προετοιμασία και τον Γκόμες πολύ εύθραυστο για να βασιστείς πάνω του- ό,τι απομένει από το μπάτζετ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθεί η αδυναμία στην άμυνα. Η Λίβερπουλ είχε ένα τρομερό καλοκαίρι προφανώς, αλλά η συγκεκριμένη αδυναμία είναι πολύ προφανής για να μην ασχοληθείς μαζί της.

ΤΣΕΛΣΙ: Αν φύγουν Αζάρ και Κουρτουά

Εξαρτάται από το ποιος φεύγει. Ο Ζορζίνιο ήρθε -τέλεια μετεγγραφή- αλλά αν ο Εντέζ Αζάρ ή ο Τιμπό Κουρτουά πουληθεί, όπως μπορεί να γίνει αφού έχουν μόλις ένα χρόνο ακόμη στα συμβόλαιά τους, η Τσέλσι θα βρεθεί σε μια κατάσταση απόγνωσης αφού θα χρειαστεί αστέρια. Ίσως η μεγαλύτερη ανάγκη της, με βάση το πώς είναι σήμερα το ρόστερ, είναι η προφανής θέση: Είναι όντως ο Αλβαρο Μοράτα αξιόπιστος σκόρερ; Μπορεί ο Μίτσι Μπατσουαγί να προσφέρει σταθερά; Όχι, αν κρίνουμε από όσα είδαμε την τελευταία σεζόν, άρα θα είναι έκπληξη αν δεν γίνει καμία κίνηση για την ενίσχυση της επίθεσης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής

«Χρειάζεται» είναι όρος που ίσως να μην πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη Μάντσεστερ Σίτι γιατί τα έχει όλα – μια γκάμα από δυναμικούς, επιθετικούς παίκτες, ένα σωρό εξτρέμ και δύο από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη. Με τον Μπέντζαμιν Μεντί έτοιμο ξανά, έχουν επίσης και το καλύτερο πλάγιο μπακ στην Αγγλία (με τον Κάιλ Γουόκερ) και είναι καλά καλυμμένοι και στο κέντρο της άμυνας. Παρ’ όλα αυτά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα στόχευσε στον Ζορζίνιο της Νάπολι για κάποιο λόγο και με τον Ιταλό να επιλέγει την Τσέλσι, ίσως το κέντρο της μεσαίας γραμμής είναι ένα σημείο στο οποίο χρειάζεται ενίσχυση. Ο Φαμπιάν Ντελφ προσφέρει κάλυψη μέχρι ένα επίπεδο, αλλά ένας τραυματισμός του Φερναρντίνιο θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικός.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Δεν έχει βάθος στην επίθεση

Η Άρσεναλ έκανε τόσα λάθη στα προηγούμενα καλοκαίρια, που το να κριτικάρεις τις κινήσεις της έχει γίνει κάτι σαν αντανακλαστικό πλέον. Όχι τόσο φέτος, όμως… Έχουν κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά στην αγορά, ενισχύοντας όλες τις θέσεις που έπρεπε να γίνει αυτό, με αποτέλεσμα ο Ουνάι Εμερι να είναι έτοιμος εδώ και καιρό για τη σεζόν που έρχεται. Η άμυνα είναι καλά εφοδιασμένη, ο Λούκας Τορέιρα μπορεί να αποδειχθεί ο παίκτης που έψαχναν στο κέντρο εδώ και μια δεκαετία, ενώ ο Πετρ Τσεχ θα έχει ανταγωνισμό από τον Μπερντ Λένο για τη θέση του. Θα μπορούσαν να είχαν κάνει, όμως, κάτι παραπάνω για την επίθεση. Αουμπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ και Μχιταριάν είναι καλές λύσεις, αλλά δεν υπάρχει πολύ βάθος πίσω τους: Γουέλμπεκ, Ιβόμπι και Πέρες δεν είναι της ποιότητας που χρειάζεται η Άρσεναλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Κάτι πρέπει να κάνει στην άμυνα

Αν παίρνετε τοις μετρητοίς όσα λέει ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν θα σας κατηγορήσει κανείς αν σκεφτείτε ότι χρειάζεται άλλους 11 παίκτες. Πέρα όμως από τη συνήθη μοιρολατρία και την απαίτησή του για περισσότερα λεφτά, η Γιουνάιτεντ όντως δεν έχει κάνει αρκετά ως τώρα. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν (Φρεντ και Ντιόγκο Νταλότ) θα αρχίσουν τη σεζόν ως τραυματίες και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια βελτίωση σε μια εύθραυστη άμυνα. Ένα deal για τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ της Τότεναμ μοιάζει με πιθανότητα, αλλά μόνο αν η Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να πληρώσει όλα όσα θα ζητήσει ο Ντάνιελ Λίβι, ο οποίος δείχνει να έχει ως στόχο να πάρει και την τελευταία λίρα για να τον πουλήσει. Αλντερβάιρελντ ή άλλος, κάτι πρέπει να κάνουν για την άμυνά τους.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ