aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΙστορική νίκη της Μπράιτον στο λιμάνι κι ας το έκανε ντέρμπι η Έβερτον (vid)

Ιστορική νίκη της Μπράιτον στο λιμάνι κι ας το έκανε ντέρμπι η Έβερτον (vid)

Συνεχίζοντας εντυπωσιακά στην έναρξη του 2022, όπως ακριβώς είχε αποχαιρετήσει τον παλιό τον χρόνο, η Μπράιτον για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα πήρε νίκη στο «Γκούντισον Παρκ» φτάνοντας στο τελικό 3-2 επί της Έβερτον! Μεταμορφωμένη η ομάδα του Μπενίτεθ στο δεύτερο μέρος κάνοντας ροντέο το ματς, από δυο γκολ οι ΜακΆλιστερ και Γκόρντον, καθοριστικές επεμβάσεις από τον Σάντσες στα γκολπόστ των «γλάρων».

Η Μπράιτον εμφανίστηκε αρκετά πιο έτοιμη και πιο φουριόζα στο «Γκούντισον Παρκ» για να δείξει πως έχει επενδύσει στα τελευταία θετικά αποτελέσματα (2-0 την Μπρέντφορντ, 1-1 με την Τσέλσι) και το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του Πότερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Άλλωστε, οι γηπεδούχοι είχαν να παίξουν από τις 16 του Δεκέμβερη λόγω των αναβολών που είχαν σημειωθεί…

Οι «γλάροι» προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον ΜακΆλιστερ από ασίστ του Μοπέ στο τρίτο πιο γρήγορο γκολ της ομάδας στην παρουσία της στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ, στο 21ο λεπτό ο Μπερν ανενόχλητος με κεφαλιά από γέμισμα του Μουεπού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να έχουν μειώσει και να ξαναμπούν στο ματς παρά την κακή τους εικόνα, ωστόσο, ο Κάλβερτ – Λιούιν στην επιστροφή του στη δράση μετά τον Αύγουστο, δεν κατάφερε από την άσπρη βούλα να σκοράρει για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ.

Οι έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου της Έβερτον στην ανάπαυλα καθώς οι ποδοσφαιριστές κατευθύνονταν στ’ αποδυτήρια ήταν ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Αυτό φαίνεται πως ήταν μήνυμα που ελήφθη από το κλαμπ του λιμανιού και στο δεύτερο μέρος κυνήγησε με μανία το παιχνίδι!

Στο 53ο λεπτό ο Γκόρντον με αριστερό σουτ που κόντραρε στον Λαλάνα μείωσε σε 2-1 και το «Γκούντισον Παρκ» απέκτησε ξανά σφυγμό με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να πιέζει για να βρει και την ισοφάριση! Κι αν στο 71′ ο ΜακΆλιστερ με πολύ δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Πίκφορντ για το 3-1, ο Γκόρντον δεν ήθελε ν’ αφήσει την Μπράιτον να φύγει τόσο εύκολα νικήτρια από το λιμάνι.

Στο 76′ με μονοκόματο σουτ από γύρισμα που έγινε από δεξιά μείωσε ξανά η Έβερτον σε 3-2. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ματς παρά τις προσπάθειες των «ζαχαρωτών» που συνεχίστηκαν μέχρι το φινάλε μήπως και εξασφαλιστεί ανέλπιστα ο βαθμός…


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ