aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τη Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά σε έσοδα

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε τη Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά σε έσοδα

Ιστορικό… οικονομικό επίτευγμα από τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι πρωταθλητές Αγγλίας κατέγραψαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους περισσότερα έσοδα από την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι «πολίτες» είχαν έσοδα 644 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με τη χρήση της περασμένης περιόδου. Η Γιουνάιτεντ, στο ίδιο διάστημα είχε έσοδα 557 εκατ. ευρώ, δηλαδή 87 εκατ. ευρώ λιγότερα από την Σίτι. Μάλιστα, η Σίτι παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία κυρίως σε ό,τι αφορά στην προσέλευση των θεατών, παρουσίασε και κέρδη ύψους 2,9 εκατ. ευρώ!

Η αύξηση των εσόδων αποδίδεται τόσο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό του Champions League, όσο και στο σημαντικά αυξημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, την άνοδο 10% του ποσοστού από χορηγίες, αλλά και επειδή το καλοκαίρι του 2020 διεξήχθησαν αγώνες Ιούνιο και Ιούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ