aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ Λίβερπουλ στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ! (vid & pics)

Η Λίβερπουλ στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Έβερεστ! (vid & pics)

Με γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 9ο λεπτό της παράτασης, η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της γενναίας Φλαμένγκο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Συλλόγων.

Ήταν ένα τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή της. Τρεις τελικούς είχε παίξει (οι δύο στην παλιά μορφή του θεσμού ως Διηπειρωτικό κύπελλο) και τους τρεις τους είχε χάσει, μία φορά είχε αρνηθεί να αγωνιστεί (στην θέση της η Γκλάντμπαχ) και κάπως έτσι, η Λίβερπουλ δεν είχε στεφθεί ποτέ παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που είναι πια αποφασισμένη να μην αφήσει ούτε ψίχουλο στην εποχή της κυριαρχίας που διανύει.

Τίποτα δεν ήρθε εύκολα στο Κατάρ. Απέναντι στην Μοντερέι στον ημιτελικό χρειάστηκε ένα γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στο τέλος για να έρθει η πρόκριση. Στον τελικό, η Φλαμένγκο ήταν ακόμα πιο αξιόμαχη. Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς με υποδειγματική αμυντική οργάνωση πήγε το ματς ως την παράταση, όμως κι εκεί μίλησε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος κάρφωσε τους συμπατριώτες του στο 9ο λεπτό της παράτασης και η Λίβερπουλ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Συλλόγων.

Με την νίκη τους οι «κόκκινοι» έφτασαν στο πολυπόθητο τρόπαιο μετά την μια και μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια (με την σημερινή μορφή της διοργάνωσης) του 2005 όταν και ηττήθηκαν από τη Σάο Πάολο με 1-0 στην Ιαπωνία. Το μόνο που απομένει πλέον ώστε ο Γιούργκεν Κλοπ να σηκώσει τα πάντα με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ είναι η Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν απέχει και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του ματς η Λίβερπουλ ήταν σαφώς ανώτερη, κάτι που επαληθεύεται και από τις 14 τελικές ευκαιρίες που δημιούργησε έναντι 8 της αντιπάλους της, η οποία είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Ντιέγκο Άλβες.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Κεϊτά (100′ Μίλνερ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (75′ Λαλάνα), Φιρμίνο (106′ Οριγκί), Σαλάχ (120′ Σακίρι), Μανέ

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Κάιο, Εβέρτον (82′ Ντιέγκο), Αράο, Ντε Αρασκαέτα (77′ Βιτίνιο), Ζέρσον (102′ Λίνκολν), Ενρίκε, Γκάμπριελ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ