aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ κατάρα του «9» κάνει  τον Μοράτα να τρέμει

Η κατάρα του «9» κάνει  τον Μοράτα να τρέμει

Το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα της Τσέλσι, Αλβάρο Μοράτα θα πάρει την… καταραμένη φανέλα με το «9» και οι οπαδοί των «μπλε» έχουν αρχίσει και τρέμουν! Και να μην θες να πιστέψεις στις προλήψεις, κάποια στιγμή αρχίζεις και αναθεωρείς.

Ο Αλβάρο Μοράτα, το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα της Τσέλσι, επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 9 και στο Λονδίνο ήδη έχουν αρχίσει και τρέμουν. Ο λόγος; Από την εποχή που ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ εγκατέλειψε το «Στάμφορντ Μπριτζ» το 2004, όποιος παίκτης πήρε το συγκεκριμένο νούμερο απέτυχε παταγωδώς στην Τσέλσι. Θέλετε κι αποδείξεις;

ΜΑΤΕΓΙΑ ΚΕΖΜΑΝ (2004/05): Αποκτήθηκε το 2004 από την Αϊντχόφεν ως το πιο καυτό νέο όνομα επιθετικού στην Ευρώπη, όμως η φανέλα με το 9 της Τσέλσι τον άντεξε μόλις ένα χρόνο. Μετά από εφτά γκολ σε 41 παιχνίδια, ο Σέρβος σέντερ-φορ αποχαιρέτησε το Λονδίνο κι έγινε ένας επαγγελματίας γυρολόγος, αλλάζοντας άλλες οκτώ ομάδες στην καριέρα του.

ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ (2005/06): Στην πρώτη του θητεία στην Τσέλσι είχε επιλέξει το 21, όμως επιστρέφοντας από τον δανεισμό του στη Μίλαν είχε την έμπνευση να πάρει κι αυτός το 9. Κακό του κεφαλιού του. Η σεζόν 2005-06 δεν ήταν άσχημη για τον Αργεντινό, ο οποίος βρήκε δίχτυα 13 φορές, αλλά ήταν το κύκνειο άσμα του στο Λονδίνο.

ΚΑΛΙΝΤ ΜΠΟΥΛΑΡΟΥΖ (2006/07): Αυτός πήρε το «9» είτε επειδή ήθελε να τρολάρει, είτε επειδή δεν υπήρχε άλλο νούμερο διαθέσιμο. Ο Ολλανδός στόπερ με το παρατσούκλι «κανίβαλος» ήρθε από το Αμβούργο το καλοκαίρι του 2006 ως όνομα, κόστισε 8,5 εκατομμύρια λίρες και μετά από ένα χρόνο και 20 μετριότατες παρουσίες αποχώρησε για τη Σεβίλλη.

ΣΤΙΒ ΣΙΝΤΓΟΥΕΛ (2007/08): Ήταν ένας τίμιος, εργατικός μέσος, παράταιρος στη λογική της φανταχτερής Τσέλσι του Αμπράμοβιτς. Αποκτήθηκε αθόρυβα από την Ρέντινγκ το καλοκαίρι του 2007 και μετά από ένα εξίσου αθόρυβο χρόνο στο Λονδίνο χωρίς γκολ μετά από 15 συμμετοχές με τους μπλε και το «9» στην πλάτη.

ΦΡΑΝΚΟ ΝΤΙ ΣΑΝΤΟ (2008/09): Αποκτήθηκε το 2008 καθ’ υπόδειξη του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος έβλεπε πάνω του τον επόμενο βασικό σέντερ-φορ της Τσέλσι. Τι έγινε από τη στιγμή που ο νεαρός Αργεντινός επέλεξε το «9»; Δεν σκόραρε ούτε μία φορά σε 16 συμμετοχές, έφυγε δανεικός στη Μπλάκμπερν και δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε μόνιμα για τη Γουίγκαν!

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΟΡΕΣ (2011/14): Πήγε στην Τσέλσι ως η μετεγγραφή του αιώνα, πάνω στα ντουζένια του από την Λίβερπουλ. Επέλεξε το 9 και έφαγε τα μούτρα του. Ο Φερνάντο Τόρες έχασε όλες τις μαγικές του ικανότητες, μεταμορφώθηκε σε έναν average επιθετικό, δίχως να δικαιολογήσει ποτέ τα 50 εκατομμύρια λίρες που ξόδεψε η Τσέλσι γι’ αυτόν. Τα 20 γκολ σε 110 παιχνίδια στην Premier League είναι απολογισμός που δεν ταιριάζει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό…

ΡΑΔΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟ (2015/16): Λες και το 9 της Τσέλσι ήταν ο κρυπτωνίτης του. Μετά από μία μέτρια σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο «τίγρης» δοκίμασε στους μπλε, όπου με το 9 στην πλάτη έκανε τη χειρότερη χρονιά της καριέρας του. Σκόραρε μόλις μία φορά σε 12 παιχνίδια και εστάλη πίσω στη Μονακό κακήν κακώς, όπου πέρυσι μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ