aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΗ FIFA μελετά Σχέδιο Μάρσαλ στο ποδόσφαιρο

Η FIFA μελετά Σχέδιο Μάρσαλ στο ποδόσφαιρο

Ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ για να βοηθήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που τελεί υπό χρηματοπιστωτική κρίση μετά την έκρηξη, του κορωνοϊού, βρίσκεται υπό μελέτη από τη FIFA. Τις τελευταίες ημέρες, ένα ειδικό ταμείο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε σε άρθρο των New York Times.

«Επιβεβαιώνουμε ότι η FIFA εργάζεται για τη δυνατότητα παροχής βοήθειας στην ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κάνει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή η πανδημία στο ποδόσφαιρο», υπογραμμίζει από την πλευρά της η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

«Η ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού», ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. «Αυτό απειλεί να διαταράξει και να υπονομεύσει την ικανότητα των ενώσεων που συνδέονται με τη FIFA και άλλων ποδοσφαιρικών οργανώσεων, όπως τα πρωταθλήματα και τα σωματεία, να αναπτύξουν, να χρηματοδοτήσουν και να διαχειριστούν ποδοσφαιρικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών, των νέων και της βάσης», επισήμανε ο αξιωματούχος.

Και κατέληξε: «Η FIFA βρίσκεται σε μια σταθερή οικονομική κατάσταση και είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε σε περιόδους ανάγκης. Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνουμε ότι η FIFA εργάζεται για τις δυνατότητες παροχής βοήθειας στην ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού έχει κάνει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή η πανδημία στο ποδόσφαιρο. Η ακριβής μορφή και οι λεπτομέρειες αυτής της βοήθειας εξετάζονται επί του παρόντος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ