aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΗ Μπαρτσελόνα έχει… 5,6% πιθανότητες να περάσει την Γιουβέντους!

Η Μπαρτσελόνα έχει… 5,6% πιθανότητες να περάσει την Γιουβέντους!

Διήμερο Champions League σήμερα και αύριο, με τις ρεβάνς των προημιτελικών της προηγούμενης εβδομάδας να «βγάζουν» τους σεμιφιναλίστ της διοργάνωσης. Τι πιθανότητες έχει όμως η κάθε ομάδα που βρίσκεται στους «8» για πρόκριση βάση του σκορ του πρώτου ματς;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, οι Μονακό, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση, ενώ νικήτρια στα… σημεία φαίνεται να βγαίνει η Ατλέτικο. Και εξηγούμεθα:

Η Μονακό νίκησε την Ντόρτμουντ με 3-2 στην Βεστφαλία, σκορ που έχει επιτευχθεί άλλες 100 φορές σε Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο UEFA/Europa League και Κύπελλο Κυπελλούχων (υπέρ του φιλοξενούμενου του πρώτου ματς).

Στις 100 αυτές περιπτώσεις, 97 φορές προκρίθηκε η ομάδα που είχε πάρει την εκτός έδρας νίκη με 3-2. Συνεπώς, οι πιθανότητες πρόκρισης –σύμφωνα πάντα με την προϊστορία- είναι 97% για την Μονακό και μόλις 3% για την Ντόρτμουντ!

Το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό πρόκρισης ανήκει στην Γιουβέντους, η οποία επικράτησε εντός έδρας με 3-0 της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς. Αυτό έχει συμβεί άλλες 467 φορές στο παρελθόν, με τους νικητές του πρώτου ματς να παίρνουν την πρόκριση τις 441! Δηλαδή μιλάμε για ποσοστό της τάξης του 94,4%, με την Μπαρτσελόνα να περιορίζεται στο… 5,6%!

Πάντως ας μην ξεχνάμε πως στη φάση των «16» η Μπαρτσελόνα είχε σύμφωνα με την προϊστορία… 0% πιθανότητες πρόκρισης μετά την ήττα με 4-0 στο πρώτο ματς απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά στο «Camp Nou» είχαμε την ανατροπή του αιώνα!

Συνεχίζουμε με το ζευγάρι Ρεάλ – Μπάγερν, όπου το πρώτο ματς είχε έρθει 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων Μαδριλένων. Στις 352 περιπτώσεις που ο φιλοξενούμενος του πρώτου αγώνα είχε επικρατήσει με αυτό το σκορ, μόλις τις 21 κατάφερε να… αποκλειστεί. Ήτοι, 94% πιθανότητες πρόκρισης για τους «μερένχες» και μόλις 6% για τους Βαυαρούς.

Τέλος, το πιο αμφίρροπο ζευγάρι είναι το Ατλέτικο – Λέστερ, με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 1-0 εντός έδρας. Αυτό έχει συμβεί άλλες 991 φορές, με πιο πρόσφατη αυτή του Μπενφίκα – Ντόρτμουντ στην φάση των «16» του φετινού Champions League. Τότε οι Πορτογάλοι πήραν το πρώτο ματς με 1-0, πριν γνωρίσουν τη συντριβή με 4-0 στη ρεβάνς και αποκλειστούν.

Οι πιθανότητες είναι γενικώς μοιρασμένες, με 588 προκρίσεις να έχουν πάει στους νικητές του πρώτου ματς (59,3%) και τις υπόλοιπες 403 στους ηττημένους όπως η Ντόρτμουντ (40,7%).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ