aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ «ατρόμητη» Λιντς έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ υποβιβάζοντας την Μπέρνλι στην Τσάμπιονσιπ

Η «ατρόμητη» Λιντς έμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ υποβιβάζοντας την Μπέρνλι στην Τσάμπιονσιπ

Η Λιντς πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης και κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Κομιούνιτι κόντρα στην Μπρέντφορντ, επικρατώντας με 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπέρνλι με το ίδιο σκορ στο Τερφ Μουρ απέναντι στην Νιούκαστλ, έκανε τα αδύνατα δυνατά και παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ, υποβιβάζοντας τους «κλάρετς» στην Τσάμπιονσιπ. Την ίδια ώρα, η Λέστερ έκλεισε την χρονιά με την νίκη με 4-1 απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Η Λιντς πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης και κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το Κομιούνιτι κόντρα στην Μπρέντφορντ, επικρατώντας με 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπέρνλι με το ίδιο σκορ στο Τερφ Μουρ απέναντι στην Νιούκαστλ, έκανε τα αδύνατα δυνατά και παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ, υποβιβάζοντας τους «κλάρετς» στην Τσάμπιονσιπ. Την ίδια ώρα, η Λέστερ έκλεισε την χρονιά με την νίκη με 4-1 απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Λιντς-Μπρέντφορντ 2-1

Στο Κομιούνιτι, η Μπρέντφορντ υποδέχτηκε την Λιντς στο παιχνίδι που θα μπορούσε να κρίνει αν η ομάδα του Τζέσι Μαρτς θα παραμείνει στην κατηγορία, περιμένοντας ένα «στραβοπάτημα» της Μπέρνλι απέναντι στην Νιούκαστλ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια και πίεσαν για να αναγκάσουν την αντίπαλό της να κάνει λάθη στις πρώτες πάσες. Στο 20’ ο Γκέλχαρντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ραγιά όμως ο επιθετικός της Λιντς σκόραρε από αντικανονική θέση με το 0-0 να παραμένει.

Οι «μέλισσες» είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν με τον Εμπεουμό στο 35’ και το 42’ όμως ο Γάλλος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον συμπατριώτη του κάτω από τα δοκάρια των «παγωνιών».

Στην ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, επιχείρησε να νικήσει και τρίτη φορά τον Μελιέ, όμως ο νεαρός γκολκίπερ είχε απάντηση και σε αυτή την περίπτωση, κρατώντας ζωντανή την Λιντς.

Η ομάδα του Τζέσι Μαρτς έψαχνε συνεχώς το γκολ στο δεύτερο μέρος και το βρήκε στο 56ο λεπτό. Ο Ράγια έκανε λάθος πάσα, η μπάλα κατέληξε στον Ραφίνια που επιχείρησε να περάσει τον γκολκίπερ των «μελισσών» όμως ανατράπηκε, με τον Πολ Τίρνεϊ να δείχνει την άσπρη βούλα.

Από εκείνο το σημείο ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε «φτερά» στους συμπαίκτες του. Η Λιντς πίεσε στην συνέχεια εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα του γκολ, ωστόσο, στην πρώτη καλή φάση της Μπρέντφορντ στην συνέχεια, οι ισορροπίες άλλαξαν.

Ο Κάνιος που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βίσα και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελιέ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα, ο Ισπανός κατάφερε να αποβληθεί μόλις 1 λεπτό μετά το τέρμα που πέτυχε, αντικρίζοντας δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλετπα.

Η Λιντς γνώριζε πως στο 85ο λεπτό, η Μπέρνλι έχανε με 2-1 από την Νιούκαστλ ωστόσο ένα γκολ θα ήταν καταδικαστικό για την ομάδα του Τζέσι Μαρτς. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ της νίκης και το βρήκαν στο 90+3΄με μία οβίδα του Τζακ Χάρισον, καταφέρνοντας να παραμείνει στην κατηγορία.

Μπέρνλι-Νιούκαστλ 1-2

Την ίδια ώρα, στο Τερφ Μουρ, η Μπέρνλι έψαχνε ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο της Λιντς κόντρα στην Νιούκαστλ για να παραμείνει εκείνη στην κατηγορία και να ρίξει τα «παγώνια» στην Τσάμπιονσιπ.

Οι «κλάρετς» μπήκαν νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να προσπαθούν να απειλήσουν και το πλήρωσαν στο 20ο λεπτό, με τον Κάλουμ Γουίλσον να σκοράρει από την άσπρη βούλα μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο ρέφερι στο χέρι του Νέιθαν Κόλινς.

Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Γουίλσον πέτυχε και δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση, διαλύοντας τα όνειρα της Μπέρνλι για παραμονή στην κατηγορία.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, ο Κορνέ με δυνατό βολέ κατάφερε να μειώσει σε 2-1, αναπτερώνοντας το ηθικό των γηπεδούχων, που γνώριζαν πως με ένα ακόμη τέρμα θα παρέμεναν στην κατηγορία, καθώς εκείνη την ώρα η Λιντς ήταν ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Μπρέντφορντ.

Στα τελευταία λεπτά, η Μπέρνλι πίεσε και έψαξε το γκολ της «παραμονής», ωστόσο, δεν κατάφερε να το βρει και αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από την σεζόν 2015/2016.

Λέστερ-Σαουθάμπτον 4-1

Σε ένα από τα λιγοστά βαθμολογικά αδιάφορα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής, η Λέστερ κατάφερε να επικρατήσει με 4-1 της Σαουθάμπτον στο Κινγκ Πάουερ. Το σκορ άνοιξε ο Μάντισον στο 49’ με τον Βάρντι να διπλασιάζει τα τέρματα των «αλεπούδων» στο 74’.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Γουόρντ-Πράους μείωσε σε 2-1 όμως τα δύο τέρματα του Αγιόθε Πέρεθ στο 81’ και το 90+6’ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να κλείνει την σεζόν με μία επιβλητική νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ