aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΗ ανατριχιαστική περιγραφή του BBC για την τραγωδία του Χίλσμπορο (vid)

Η ανατριχιαστική περιγραφή του BBC για την τραγωδία του Χίλσμπορο (vid)

Όσα χρόνια και να περάσουν, κανείς δεν θα ξεχάσει την ανείπωτη τραγωδία του Χίλσμπορο, εκεί όπου 96 ζωές άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο, ήταν ο Πίτερ Τζόουνς που εκτελούσε χρέη σχολιαστή για το ραδιόφωνο του BBC. Έχοντας βιώσει ακόμα μία εφιαλτική βραδιά στο Χέιζελ, η περιγραφή του για τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα στο γήπεδο συγκλονίζει.

«Λοιπόν, νομίζω πως η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι πως ο ήλιος λάμπει πλέον και το Χίλσμπορο είναι ήσυχο. Κάπου εκεί στα αριστερά, οι πράσινοι λόφοι του Γιόρκσαϊρ και ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι άνθρωποι θα πέθαιναν εδώ, στο στάδιο, το σημερινό απόγευμα.

Δεν θέλω απαραίτητα να σκεφτώ το Χέιζελ, αλλά ήμουν εκεί εκείνη τη βραδιά και μετέδιδα μαζί με τον Έμλιν Χότζες, o οποίος καθόταν σήμερα πίσω μου. Και μετά από μισή ώρα που έβλεπε τον κόσμο να μαστίζει να βγει έξω, τις μπουκάλες οξυγόνου να έρχονται συνεχώς και τις σειρήνες των ασθενοφόρων να φωνάζουν, με άγγιξε στον ώμο και μου είπε «δεν το αντέχω άλλο».

Και ο Έμλιν Χότζες έφυγε. Ο αθλητικός χώρος εδώ μετατράπηκε σε ένα νεκροταφείο για τους νεκρούς. Και αυτήν τη στιγμή, οι φύλακες έχουν προμηθευτεί μικρές χάρτινες σακούλες και συλλέγουν τα προσωπικά αντικείμενα των θεατών και τα κοκκινόλευκα κασκόλ Λίβερπουλ και τα κοκκινόλευκα καπέλα Λίβερπουλ και τα κοκκινόλευκα βραχιόλια Λίβερπουλ. Και τίποτε άλλο. Και ο ήλιος λάμπει τώρα…».

Η στεναχώρια από τα όσα είχε δει εκείνη την ημέρα, εικάζεται πως είναι και αυτά τα οποία στέρησαν στον Τζόουνς την ζωή του, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ