aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Amazon αγόρασε τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Η Amazon αγόρασε τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Η Amazon αγόρασε ένα από τα δύο πακέτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχαν απομείνει στο καλύτερο και πιο επικερδές πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League.

Έτσι, θα μεταδώσει ζωντανά 20 αγώνες την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλάζοντας εν πολλοίς τον τηλεοπτικό χάρτη και βάζοντας μια νέα πλατφόρμα στον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στο Amazon Prime Video στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος σε σχέση με την κύρια συνδρομή, όπως ανέφερε η Amazon.

Παρ’ όλα αυτά, όποιος θέλει να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες της Premier League, θα πρέπει να αγοράσει τρεις διαφορετικές συνδρομές: το Sky Uk θα μεταδώσει 128 παιχνίδια (τα 126 live), το BT Sport 52 παιχνίδια και η Amazon 20 παιχνίδια.

Η BT Sport θα πληρώσει 975 εκατομμύρια ευρώ στην Premier League για να μεταδώσει 52 αγώνες την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, το Sky για συνολικά 128 παιχνίδια θα πληρώσει λίγο πάνω από τα 4.000.000.000 ευρώ.

Στην προηγούμενη δημοπρασία, το Sky είχε πληρώσει 4,1 δις ευρώ για τη μετάδοση 126 παιχνιδιών, ενώ η BT είχε επενδύσει 960 εκατ. για 42 ακόμη αγώνες.

Τα χρήματα είναι τρομακτικά στο αγγλικό πρωτάθλημα, γι’ αυτό άλλωστε η Amazon επέλεξε να μπει και να επενδύσει στην Premier League.

Οι Άγγλοι έχουν δημιουργήσει δύο ξεχωριστά πακέτα δικαιωμάτων, σχεδιασμένα για ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Facebook και η Amazon, με δυνατότητα να μεταδίδουν ταυτόχρονα αγώνες ποδοσφαίρου την ίδια ώρα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ