aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAH ατελείωτη υπομονή Παναγιώτη Ρέτσου

H ατελείωτη υπομονή Παναγιώτη Ρέτσου

Στο Σέφιλντ που «είναι μικρό και όμορφο. Όπως πρέπει για να συγκεντρωθείς στο ποδόσφαιρο». Παρέα με τον αδερφό του. Και με το κινητό του τηλέφωνο που με ένα τρόπο συνδέει το διαμέρισμα του με την… μισή Ευρώπη: Με τους πρώην συμπαίκτες του στο Λεβερκούζεν (Μπάγερ), με τον κολλητό του Δημήτρη Νικολάου στο Έμπολι της Ιταλίας, με τον Θανάση Ανδρούτσο στην Αθήνα. Όχι, ο Παναγιώτης Ρέτσος δεν πτοείται από την καραντίνα. Είναι οπλισμένος με όλη την υπομονή του κόσμου για την επιστροφή στη κανονικότητα. Για εκείνο το κλικ που με έναν τρόπο θα γίνει η νέα αφετηρία της καριέρας του.

Εκείνη που καλά-καλά δεν πρόλαβε να του συμβεί με τη Γιουνάιτεντ του Κρις Γουάιλντερ. Τη Σέφιλντ που μπαίνοντας σφήνα στους μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε ως και το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: Με τη Σίτι τιμωρημένη, την τέταρτη προνομιούχο θέση κρατούσε η Γιουνάιτεντ που είχε 45 βαθμούς σε 29 ματς. Η ομάδα του Ρέτσου είχε 43 σε 28. Άραγε θα μάθει και εκείνη αν όντως μπορεί να μετρήσει τα… αστέρια «Το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένουμε. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους ανθρώπους του κλαμπ, αλλά και εμείς δεν ξέρουμε πολλά. Είμαστε σπίτι, έχουμε ατομικά προγράμματα εκγύμνασης και λογικά στο επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε περισσότερα. Ήδη στη Γερμανία οι πρώην συμπαίκτες μου στη Λεβερκούζεν ξεκίνησαν. Εδώ όμως είμαστε πιο… πίσω» παραδέχεται ο 21άχρονος αμυντικός που μετακόμισε στο Σέφιλντ την τελευταία μέρα του Γενάρη και έκανε το ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα στις 3 Μαρτίου στο νικηφόρο ματς κυπέλλου με τη Ρέντινγκ. Λίγες ημέρες πριν το ποδόσφαιρο συναντήσει το λουκέτο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Οι Άγγλοι την υπόθεση του ιού την είχαν πάρει πολύ πιο χαλαρά από τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Έβλεπα τι συμβαίνει στην Ελλάδα από την τηλεόραση, αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία και μου έκανε εντύπωση η διαφορά. Εδώ δεν είχε αλλάξει κάτι μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες. Τώρα είμαστε πλέον και εμείς σε μέτρα ανάλογα με τις υπόλοιπες χώρες. Έχουν κλείσει τα πάντα». Η Σέφιλντ τον απέκτησε με δανεισμό. To deal έκλεισε τελευταία ημέρα του Γενάρη, γιατί η Λεβερκούζεν μέχρι τότε αντιστέκονταν στην επιθυμία των Άγγλων να υπάρξει οψιόν αγοράς (15 εκατ ευρώ) για το καλοκαίρι. Οψιόν που η ομάδα του Γουάιλντερ έχει σκοπό να την χρησιμοποιήσει καθώς υπολογίζει τον Έλληνα αμυντικό για την εντεκάδα της επόμενης σεζόν. Εκείνον που θα πάρει την… ευθύνη της πρώτης μπάλας στο σχήμα των τριών στόπερ που φέτος έπασχε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Στο build up. «Μου αρέσει πολύ εδώ. Πραγματικά θα ήθελα να μείνω. Να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ που είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Και ο σεβασμός στους ποδοσφαιριστές πολύ μεγάλος. Είναι μια καλή αλλαγή για εμένα» εξηγεί. Και το μόνο βέβαιο είναι πως η επιχειρηματολογία του δεν παραπέμπει σε 21άχρονο, αλλά σε έναν κανονικό ποδοσφαιρικό πολίτη της Ευρώπης.

Λογικό: Από τα 18 του μόνος εκεί έξω. Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πρώτη σεζόν στη Λεβερκούζεν γεμάτη υποσχέσεις (28 συμ). Η επόμενη εκείνη που να μην τη συναντήσει άλλος στο διάβα του (μόλις 1 συμ καθώς διαδοχικοί τραυματισμοί τον άφησαν εκτός από την προετοιμασία!). Φέτος ξεκίνησε υγιής. Μέχρι να αφήσει τη Γερμανία όμως δεν είχε τον προσδοκώμενο χρόνο συμμετοχής (6 ματς, τα 2 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ). Κάπως έτσι προέκυψε για εκείνον η Αγγλία. Και ένα ακόμη κλαμπ που φορά κόκκινα «ποιος ξέρει ίσως τελικά να μην είναι τυχαίο (γέλια). Πρώτα ο Ολυμπιακός που είναι η ομάδα μου, εκεί που μεγάλωσα. Μετά η Λεβερκούζεν, τώρα η Σέφιλντ. Ένα κλαμπ που σύμφωνα με τα… μεταγραφικά ρεπορτάζ των ημερών έχει βάλει στο μάτι τον μισό… Πειραιά. Ενδιαφέρεται λέει για Τσιμίκα, Μασούρα, Καμαρά, Σισέ, Ομάρ «Όχι δεν γνωρίζω κάτι. Εύχομαι όμως πραγματικά σε όλα τα παιδιά, να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Ειδικά στους Έλληνες παίκτες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άλλους. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Οι συνθήκες είναι το πρόβλημα. Οι εγκαταστάσεις, ο τρόπος ανάδειξης. Τα τελευταία χρόνια όμως κάποια πράγματα έχουν βελτιωθεί. Και δεν είναι τυχαίο πως πολλοί δικοί μας αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο».

Και μιας και ο λόγος για τον Ολυμπιακό που κάθε κουβέντα γίνεται σε πρώτο πληθυντικό; Ο Ρέτσος 27 Φλεβάρη ήταν στο Λονδίνο. Στο Emirates. Σε μια νύχτα ιστορική για τους Ερυθρόλευκους και το ελληνικό ποδόσφαιρο «Η ομάδα φέτος είναι πάρα πολύ καλή. Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην Ευρώπη και παράλληλα επέστρεψε στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Είναι σύνολο ικανό για όλα. Το απέδειξε εκείνο το βράδυ στο Λονδίνο. Σε ένα αποτέλεσμα που δεν ήρθε τυχαία. Το πίστευαν τα παιδία. Το έβλεπες στα μάτια τους»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ