aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΓκουαρδιόλα: «Ο Χάλαντ έχει τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο»

Γκουαρδιόλα: «Ο Χάλαντ έχει τη δυσκολότερη δουλειά στον κόσμο»

Μετά από τη ραψωδία του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν εκτέλεσε δις την Γουέστ Χαμ, ο Έρλινγκ Χάλαντ αδημονούσε να ανοίξει λογαριασμό γκολ και στο Έτιχαντ απέναντι στην Μπόρνμουθ το απόγευμα του Σαββάτου (13/8), όμως παρά τα τέσσερα γκολ που σημείωσε κόντρα στους νεοφώτιστους η Μάντσεστερ Σίτι , εκείνος έμεινε άσφαιρος.

Επιπλέον, είχε μόνο οκτώ επαφές με τη μπάλα (μία παραπάνω από το αρνητικό ρεκόρ των 7 επαφών που είχε ο Λουκάκου με τη φανέλα της Τσέλσι την περασμένη σεζόν, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας) και μόλις 2 ολοκληρωμένες πάσες στα 74 λεπτά που αγωνίστηκε, τον μικρότερο αριθμό για παίκτη των πολιτών επί εποχής Πεπ Γκουαρδιόλα στο τιμόνι της.

Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον Καταλανό προπονητή να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον θηριώδη Νορβηγό σέντερ φορ στο φινάλε της αναμέτρησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Ερλινγκ Χάλαντ έχει την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Οταν επιτίθεσαι και πέφτεις πάνω σε αμυντικά τείχη όπως αυτό της Μπόρνμουθ, είναι δύσκολο.

Εχουν τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δύο παίκτες μπροστά από τους στόπερ και εσύ είσαι στη μέση. Το ξέρουμε ότι συχνά θα βρεθούμε σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Είναι απλά θέμα χρόνου να βρούμε την κατάλληλη στιγμή, τον σωστό ρυθμό. Με την ποιότητα των παικτών που έχουμε από πίσω για να τον βοηθήσουν, θα τον βρούμε. Δεν έχω αμφιβολία. Το σημαντικό είναι να έχουμε υπομονή απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

Από την πλευρά του ο Κέβιν Ντε Μπρόνε εξέφρασε την άποψη πως ο Χάλαντ έκανε καλό παιχνίδι απέναντι στην Μπόρνμουθ και πως σιγά σιγά θα προσαρμοστεί στις πολύ κλειστές άμυνες που θα αντιμετωπίσει στην Premier League, ενώ ο Ιλκάι Γκιουντογκάν που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από ασίστ του Νορβηγού, τού έδωσε υπόσχεση ενόψει της συνέχειας:

«Φέρνει μία εντελώς νέα διάσταση και ποιότητα στο παιχνίδι μας και θα βάλει πολλά γκολ. Σήμερα μου έδωσε μία ασίστ, οπότε θα προσπαθήσω να του βγάλω πολλές περισσότερες στο μέλλον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ