aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΓκουαρδιόλα: «Μήπως φταίμε εμείς που γλίστρησε ο Τζέραρντ στο Άνφιλντ;»

Γκουαρδιόλα: «Μήπως φταίμε εμείς που γλίστρησε ο Τζέραρντ στο Άνφιλντ;»

Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει τα τρόπαια και τα μετάλλια της Μάντσεστερ Σίτι, ανεξάρτητα από την έκβαση της έρευνας της Premier League για τον σύλλογο, σύμφωνα με τον προπονητή των «Πολιτών» Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν κατηγορηθεί για περισσότερες από 100 παραβάσεις των κανόνων ανταγωνισμού και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ανεξάρτητη επιτροπή που μπορεί να προτείνει κυρώσεις, από αφαίρεση βαθμών μέχρι αποβολή από το πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι η Σίτι κινδυνεύει να της αφαιρεθούν οι έξι τίτλοι που κατέκτησε από τότε που ανέλαβε ο σεΐχης Μανσούρ και ο όμιλος Abu Dhabi United Group το 2008.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που υπερασπίστηκε ανοιχτά τον σύλλογο την Παρασκευή εκφράζοντας την σιγουριά του ότι θα αθωωθεί. Ερωτηθείς αν θα έχει το ίδιο συναισθηματικό δέσιμο με τα τρόπαια που κέρδισε η Σίτι κατά τη διάρκεια της θητείας του, αν αποδειχθούν οι κατηγορίες, είπε:

«Αυτές οι στιγμές ανήκουν σε εμάς. Μας ανήκουν απόλυτα, ανεξάρτητα από την καταδίκη μας, μας ανήκουν. Το γκολ από τον Σέρχιο Αγουέρο [το 2012], όταν ο Μπαλοτέλι γλίστρησε. Δεν ξέρω αν είμαστε υπεύθυνοι για το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ. Ήταν δικό μας λάθος; Σέβομαι τον Στίβεν Τζέραρντ – αλλά αυτή η στιγμή ανήκει σε εμάς. Τις στιγμές που ζήσαμε αυτά τα χρόνια μαζί, θα τις κρίνει η Premier League … αλλά ξέρω τι κερδίσαμε και με ποιον τρόπο το κερδίσαμε. Ξέρω την προσπάθεια που κάναμε. Αν κάτι συνέβη το 2009 ή το 2010 δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε ένα δευτερόλεπτο»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ