aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΓκουαρδιόλα: «Εμβολιαστείτε για να μην κλείσουν τα γήπεδα»

Γκουαρδιόλα: «Εμβολιαστείτε για να μην κλείσουν τα γήπεδα»

Η Boxing Day (26 Δεκεμβρίου), η έναρξη μιας βασικής περιόδου στην αγγλική ποδοσφαιρική σεζόν, στην οποία οι ομάδες παίζουν τρεις αγώνες έως τις 3 Ιανουαρίου, αναμένεται να κυλήσει όπως είχε προγραμματιστεί μιας και η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά το υπερφορτωμένο πρόγραμμα αγώνων κατά την περίοδο των εορτών.

Ωστόσο, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον που κυριαρχεί στο Νησί και την αύξηση των κρουσμάτων, θα διεξαχθούν μόλις τα έξι από τα εννέα παιχνίδια που ήταν αρχικά προγραμματισμένα την Κυριακή (26/12), καθώς ήδη τρεις αναμετρήσεις αναβλήθηκαν, ενώ είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθεί και τέταρτο παιχνίδι (Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας) λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Το σενάριο οι ομάδες να αναγκαστούν να κλείσουν τις κερκίδες τους μετά την Boxing Day, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι πολύ πιθανό.

Γι’ αυτό και ο Πεπ Γκουαρδιόλα απεύθυνε έκκληση στους οπαδούς της Αγγλίας να εμβολιαστούν ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει η κυβέρνηση τα γήπεδα.

«Δεν θα μου άρεσε ειλικρινά το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά οι εξέδρες. Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν στα γήπεδα και μπορούν να μολύνουν και να μολυνθούν. Στα γήπεδα, οι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες. Είναι αυτό που με εκπλήσσει περισσότερο. Θα πρέπει να εμβολιαστούμε και με αναμνηστική δόση, εάν αυτό αποφασισθεί, αλλά και να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, να τηρούμε την κοινωνική απόσταση και να φοράμε προστατευτικές μάσκες.

Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες γιατί ξέρουν απολύτως περισσότερα από όσα ξέρω. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όταν κάνουν ένα εμβόλιο, οι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν εάν δεν κάνουν ένα εμβόλιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός των Πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ