aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΓια τ’ όνειρο με «λιμενάρχη» τον Κλοπ!

Για τ’ όνειρο με «λιμενάρχη» τον Κλοπ!

Τον έχουν χαρακτηρίσει «επαναστάτη» και «οραματιστή», αλλά μάλλον είναι περισσότερο επαγγελματίας… ερασιτέχνης. Λατρεύει να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Όταν ένας άνθρωπος λέει και ξαναλέει ότι «το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό από τα λιγότερο σημαντικά πράγματα», δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο άνθρωπος που αλλάζει την ιστορία ομάδων και πόλεων, είναι μονίμως στο προσκήνιο επειδή ταυτίστηκε και με τη Λίβερπουλ και το… «You ‘ll never walk alone».

Η αλήθεια είναι πως ο Κλοπ δεν μοιάζει με Γερμανό, όπως τουλάχιστον, τους θέλει το κλισέ, απόμακρους, αγέλαστους, εσωστρεφείς, αυστηρούς. Ξεκαρδίζεται, θυμώνει, χειρονομεί, κάνει χιούμορ, αγκαλιάζει, πειράζει, αυτοσαρκάζεται, μιλά με τρυφερότητα για τους παίκτες του, εκπλήσσει, κυρίως σκέφτεται. Και δίνει μία ανάλαφρη χροιά στη σοβαροφάνεια τoυ ποδοσφαίρου. Στη Γερμανία τον αποκαλούν «Menschenfänger» (αυτόν που κερδίζει τα πλήθη). Και το Λίβερπουλ δεν άργησε να καταλάβει το γιατί. Η μια πλευρά στο μεγάλο εμπορικό λιμάνι της Αγγλίας, τον λάτρεψε από την πρώτη εκείνη συνέντευξη Τύπου, τον Οκτώβριο του 2015, όπου γελώντας αυτοσυστήθηκε ως ο «normal one». Ο «λιμενάρχης» Κλοπ, αντιμετωπίζει πάντα το ποδόσφαιρο όπως ακριβώς είναι: Ένα παιχνίδι.

Ο Κλοπ έχει πει δημόσια ότι «είχα ταλέντο για να παίζω στα τοπικά, αλλά μυαλό για Μπουντεσλίγκα». Με αυτό το μυαλό θέλει να πορευθεί η Λίβερπουλ μέχρι το 2026. Όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος ο Γερμανός τεχνικός επέκτεινε το συμβόλαιό του για ακόμα δύο χρόνια. Ο 54χρονος τεχνικός υπέγραψε το τέταρτο συμβόλαιο στους κόκκινους, παρότι είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2024. «Υπάρχουν τόσα λόγια που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι γι’ αυτά τα νέα. Ευχαριστημένος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος θα ήταν μια αρχή. Υπάρχουν τόσα που αγαπάω σε αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω, το γνώρισα καλύτερα αφότου ήρθα και τώρα το γνωρίζω πιο καλά από ποτέ. Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει να είναι διπλός δρόμος: πρέπει να είσαι κατάλληλος για τον άλλον. Το αίσθημα ότι είμαστε απόλυτα κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον είναι αυτό που με έφερε εδώ εξ αρχής και γι’ αυτό ανανέωσα στο παρελθόν», δήλωσε ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ και πρόσθεσε: «Είμαστε ένας σύλλογος που διαρκώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Είμαι ερωτευμένος εδώ και αισθάνομαι μια χαρά».

Με τον Γερμανό τεχνικό στο τιμόνι της, η Λίβερπουλ διεκδικεί ένα ανεπανάληπτο καρέ τίτλων, ενώ στις προθήκες της έχει ήδη τοποθετήσει αφού ανέλαβε, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και το πρωτάθλημα του 2020. Σε 373 παιχνίδια στο τιμόνι της ομάδας (δεν περιλαμβάνεται το χθεσινό στο Νιούκασλ) όλων των διοργανώσεων μετρά 229 νίκες και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στην ιστορία του συλλόγου (μεταξύ προπονητών με τουλάχιστον 50 παιχνίδια) με 61,4%. Όλα αυτά, την ώρα που οι κόκκινοι ονειρεύονται το ιστορικό επίτευγμα το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Το κουατράμπλ («quadruple»)! Να ολοκληρώσει τη σεζόν, έχοντας κατακτήσει όλες τις τέσσερις διαθέσιμες κούπες! Ήδη η Λίβερπουλ έχει σηκώσει το Carabao Cup απέναντι στην Τσέλσι. Με τους μπλε θα μονομαχήσει και στον τελικό του Κυπέλλου στις 14 Μαΐου, ενώ κυνηγάει τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη με 2-0 επί της Βιγιαρεάλ θεωρείται σχεδόν δεδομένη η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.  Ήδη οι «reds» έχουν δώσει μέσα στη σεζόν 55 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ακόμα μπροστά τους τουλάχιστον επτά, καθώς σε περίπτωση που «κλειδώσουν» στην Ισπανία την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα χρειαστεί να δώσουν ακόμα έναν αγώνα.

Μέχρι στιγμής, σε αυτά τα 55 παιχνίδια, η Λίβερπουλ έχει σκοράρει 135 γκολ, με το συλλογικό ρεκόρ σε μια σεζόν να είναι στα 138 το οποίο αναμένεται να «σπάσει» μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Όλα ωστόσο κρέμονται από μια «κλωστή» και ο Γιούργκεν Κλοπ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, καθώς πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Μπορεί η σεζόν να ολοκληρωθεί ονειρικά με το «quadruple», καθώς σε περίπτωση που κάνει επτά νίκες μέχρι το τέλος και δει τη Σίτι να «γκελάρει» τότε θα γράψει ιστορία, ωστόσο από την άλλη υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ