aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΦΙΦΑ για τις κινήσεις κατά του ρατσισμού: «Να πρυτανεύσει η λογική»

ΦΙΦΑ για τις κινήσεις κατά του ρατσισμού: «Να πρυτανεύσει η λογική»

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο. Οι παίκτες της Μπουντεσλίγκα θέλησαν με τον τρόπο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Χαρακτηριστικό είναι τα παράδειγμα του Αμερικανού μέσου της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι, ο οποίος φόρεσε περιβραχιόνιο με μήνυμα που ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του συμπατριώτη του, του Μάρκους Τουράμ που γονάτισε όπως ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, αλλά και του Τζέιντον Σάντσο που έστειλε μήνυμα το οποίο ήταν γραμμένο στο μπλουζάκι του.

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδία τόνισαν ότι θα υπάρξει έλεγχος και πιθανή τιμωρία των παικτών, αφού η παράγραφος 36 των κανονισμών της διοργανώτριας Αρχής της Μπουντεσλίγκα ξεκαθαρίζει ότι πολιτικά μηνύματα στον εξοπλισμό ενός ποδοσφαιριστή δεν επιτρέπονται. Το 2014 ο Άντονι Ούτζα διαμαρτυρήθηκε για τη δολοφονία του Έρικ Γκάρνερ, όμως η λίγκα δεν ανακοίνωσε κάποια ποινή, παρά μόνο αν ο παίκτης επαναλάμβανε την πράξη του.

Κάπου εδώ έρχεται η ΦΙΦΑ να πάρει το μέρος των ποδοσφαιριστών. Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε στο «Associated Press» ότι είναι αντιλαμβανόμενη η ανάγκη των παικτών να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τα συναισθήματά τους.

«Η ΦΙΦΑ προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η ισχύς των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στη δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ