aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAFIFA: «Ένεση» 1.2 δολλάρια σε ομάδες και ομοσπονδίες

FIFA: «Ένεση» 1.2 δολλάρια σε ομάδες και ομοσπονδίες

Ποσό ύψους 1,5 δις δολαρίων συνολικά θα διαθέσει η FIFA για την «ανακούφιση» των ομοσπονδιών και των ομάδων από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή (Πέμπτη 25/06) συνεδρίαση του συμβουλίου της, εγκρίνοντας παράλληλα έναν πλήρως αναθεωρημένο προϋπολογισμό για την τριετία 2019-2022.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα «Σχέδιο Ανακούφισης», το οποίο σχεδιάστηκε προσεκτικά τους τελευταίους μήνες από τη διοίκηση της FIFA σε συνεργασία με εκπροσώπους των συνομοσπονδιών. Κατά τα τρία στάδια εκτέλεσής του, το εν λόγω παγκόσμιο σχέδιο υποστήριξης θα διαθέσει έως 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Στα δύο πρώτα στάδια του σχεδίου, η FIFA προέβλεπε την άμεση αποδέσμευση όλων των προθεσμιακών πληρωμών λειτουργικού κόστους προς τις Ενώσεις-μέλη και, στη συνέχεια, θα μετατρέψει τις επιχορηγήσεις ανάπτυξης σε ταμεία επιχειρησιακής βοήθειας για τον ιό Covid-19, με τουλάχιστον 50% των αποδεσμευμένων κονδυλίων, να διατίθενται στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Στο τρίτο στάδιο που εγκρίθηκε από το συμβούλιο, θα παρέχεται περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη μέσω ενός συστήματος επιχορηγήσεων και δανείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ