aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΦέργκιουσον: «Μου άρεσε ο Τότι αλλά δεν ήθελε να αφήσει την Ρόμα»

Φέργκιουσον: «Μου άρεσε ο Τότι αλλά δεν ήθελε να αφήσει την Ρόμα»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρόμα αναμετρώνται το βράδυ της Πέμπτης (29/4, 22:00) στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους ημιτελικού στο Europa League και στο μυαλό αρκετών φίλων του αγγλικού συλλόγου που είναι 30+ θα έρχεται στο μυαλό ένα άλλο ματς των δύο ομάδων.

Στο ίδιο γήπεδο πριν από 14 χρόνια για το Champions League, τότε που οι κόκκινοι διάβολοι είχαν κονιορτοποιήσει με 7-1 την Ρόμα σε νοκ-άουτ σειρά, σε ένα παιχνίδι μάλιστα που ο νυν κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, Κριστιάνο Ρονάλντο (134 γκολ) είχε σκοράρει για πρώτη φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στον πάγκο της Γιουνάιτεντ καθόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και σε εκείνον της Ρόμα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, με την «Gazzetta dello Sport» να παίρνει συνέντευξη από τον θρυλικό τεχνικό της Γιουνάιτεντ με αφορμή τις φετινές μονομαχίες των δύο ομάδων και εκείνον να θυμάται ωραίες στιγμές από το ματς του 2007.

«Ο κάθε παίκτης έπαιζε την καλύτερη μουσική του και όλοι μαζί συνέθεσαν μία τέλεια και μαγευτική συμφωνία. Από την πρώτη στιγμή είχα την αίσθηση ότι ζούσα μία από εκείνες τις βραδιές που σπάνια συμβαίνουν στη ζωή ενός προπονητή», τόνισε ο Φέργκιουσον, με τον Σκωτσέζο να αποκαλύπει μάλιστα πως στο φινάλε του αγώνα περίμενε τον Σπαλέτι στο γραφείο του -όπως συνήθιζε μετά από μεγάλα ματς με αντίπαλους προπονητές- και του προσέφερε ένα ποτήρι κρασί.

«Φαντάζομαι πως δεν ήταν εύκολο για εκείνον να κάνει πρόποση μαζί μου μετά από εκείνο το αποτέλεσμα, αλλά δεν έκανε πίσω και ήρθε, όπως ένας πραγματικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Φυσικά, ο εμβληματικός τεχνικός δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά και στον Φραντσέσκο Τότι, επιβεβαιώνοντας όσα είχε αναφέρει στην αυτοβιογραφία του περί προσπάθειας απόκτησής του στο παρελθόν. «Μας άρεσε ο παίκτης και θα θέλαμε να τον είχαμε στην ομάδα μας.

Όταν όμως εκδηλώσαμε ενδιαφέρον, έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό από όλους ότι ο Τότι δεν ήθελε να φύγει από την Ρόμα. Ήταν βαθιά δεμένος με την πόλη του. Το βιογραφικό του είναι καθαρό. Ο Τότι έχει φορέσει μόνο τη φανέλα της Ρόμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ