aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEFA Cup: Χωρίς επαναληπτικούς ο 3ος και 4ος γύρος του θεσμού

FA Cup: Χωρίς επαναληπτικούς ο 3ος και 4ος γύρος του θεσμού

Σε αλλαγή των κανονισμών του φετινού FA Cup προχώρησε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ελέω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό.

Την τελευταία εβδομάδα, αρκετοί αγώνες σε επίπεδο Premier League, αλλά και σε χαμηλότερες κατηγορίες της χώρας αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων. Για αυτό και η FA στην προσπάθειά της να μετριαστεί η πιθανότητα συμφόρησης των αναμετρήσεων, αλλά και για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποφάσισε πως ο 3ος και 4ος γύρος του Κυπέλλου να διεξαχθούν χωρίς επαναληπτικό.

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θα υπάρξει νέος αγώνας στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

«Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι επαναληπτικοί δεν θα ισχύσουν για τον τρίτο και τον τέταρτο γύρο του Emirates FA Cup 2021/22», ανέφερε αρχικά στην ανακοίνωσή της η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

«Αυτή η εξαιρετική απόφαση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της FA την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και λήφθηκε προς το ευρύτερο συμφέρον του αγγλικού ποδοσφαίρου, για να μετριαστεί η πιθανότητα συμφόρησης των αγώνων μετά από αρκετές αναβολές τις τελευταίες ημέρες και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω της COVID-19.

Οι ισοπαλίες στον τρίτο και στον τέταρτο γύρο της φετινής διοργάνωσης θα παιχτούν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής, με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Οι επαναληπτικοί θα επιστρέψουν μέχρι και τον τέταρτο γύρο του Emirates FA Cup από τη σεζόν 2022/23 και μετά», καταλήγει η FA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ