aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈπιασε κορυφή η Λίβερπουλ! (video)

Έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ! (video)

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Ευτυχώς για εκείνη, επικράτησε με σκορ 2-1, αγχώθηκε πολύ στο τελευταίο δεκάλεπτο και λόγω μειονεκτήματος στη διαφορά τερμάτων άφησε τυπικά στην κορυφή, στην ισοβαθμία, την Άρσεναλ.

Η Γουέστ Μπρομ παρουσιάστηκε στο «Άνφιλντ» με αμυντικό προσανατολισμό και να τον διατηρήσει όσο περισσότερο μπορούσε. Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας δίχως το κάτι παραπάνω, ενώ, αναγκαζόταν να τρέξει αρκετά και να θορυβηθεί τις στιγμές που οι «baggies» κατάφεραν για ελάχιστες στιγμές να βγουν μπροστά και να παίξουν με ταχύτητα. Όλα αυτά, ήταν υπόθεση ενός 20λέπτου. Τόσα χρειάστηκαν για να γίνει το … απροσδόκητο από τον Κουτίνιο στη μεσαία γραμμή που άφησε τη μπάλα στον Τσαν, αυτός τροφοδότησε αριστερά τον Φιρμίνο κι εκείνος βρήκε με τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Μανέ για το 1-0! Το γκολ αυτό ηρέμησε πολύ τη Λίβερπουλ, έκανε τη Γουέστ Μπρομ να καταλάβει πως πλέον έπρεπε να… πάει περίπατο το αμυντικό τείχος και το παιχνίδι διαφοροποιήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, βγήκαν μπροστά, όμως θα μπορούσαν στο 32′ να τιμωρηθούν από αβίαστο λάθος του Γιάκομπ που κατέληξε σε ευκαιρία του Λαλάνα με τη μπάλα να φεύγει ψηλά. Το επόμενο λάθος, στο 35′ η Λίβερπουλ το τιμώρησε πολύ ακριβά και με τον Κουτίνιο ν’ αδειάζει δύο παίκτες από αριστερά και να σουτάρει στην κλειστή γωνία για το 2-0.

Ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ διατηρούσε τον έλεγχο, δίχως σημάδια τόσο έντονης χαλάρωσης μετά το 2-0 από το πρώτο μέρος, έκανε τον κόσμο να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές για την επιμονή τους στις φάσεις και το γεγονός πως δεν άφηναν τη μπάλα να χαθεί για πολύ από την κατοχή τους. Οι κινήσεις των Μανέ και Κουτίνιο μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερους κινδύνους για την εστία του Φόστερ, που στο 56′ και το 58′ σταμάτησε το σουτ του Φιρμίνο και την κεφαλιά του Λόβρεν για να μην ξεφύγει από νωρίς το σκορ. Στο 65ο λεπτό από την απομάκρυνση του Μίλνερ προς τ’ αριστερά, ο Κουτίνιο «σέρβιρε» στον επερχόμενο Τσαν μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Γερμανού σταμάτησε στον Όλσον. Προσπαθώντας να χτυπήσει στην…Αχίλλειο πτέρνα της Λίβερπουλ, η Γουέστ Μπρομ από στημένη φάση κατέγραψε ένα κακό σουτ του Σαντλί στο 70′, στην πρώτη, καθαρή τελική προσπάθεια των «baggies» στο ματς. Στο 74′ ακολούθησε ένα δεξί σουτ του Τζέιμς Μόρισον έξω από την περιοχή, με τους παίκτες του Πιούλις να προσπαθούν από τη… χαραμάδα να ξαναμπούν στο ματς, από τη στιγμή που έβλεπαν ότι θα μπορούσε ν’ αποδειχθεί ευάλωτη η άμυνα των γηπεδούχων. Στο 81′ από στημένη φάση που δεν ήλεγξε καλά ο Κάριους, ο ΜακΌλεϊ δεν έκανε καλή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως πέτυχε το στόχο αμέσως μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 81′ για το 2-1 με δυνατό σουτ, σε ακόμα μια ολιγωρία των «κόκκινων». Ο Φιρμίνο είδε το «stop» από τον Φόστερ λίγο αργότερα, στις καθυστερήσεις αστόχησε και ο Βαϊνάλντουμ και το 2-1, ευτυχώς για την ομάδα του Κλοπ, παρέμεινε μέχρι τέλους.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Λαλάνα (79′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Τσαν, Μανέ (90′ + 1′ Ορίγκι), Φιρμίνο, Κουτίνιο (88′ Λούκας)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Νιόμ, Γιάκομπ (45′ Μπραντ), Φίλιπς (51′ Μόρισον), Φλέτσερ, Σαντλί, ΜακΚλιν (65′ Ρόμπσον – Κανού), Ροντόν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ