aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUE«ΕΝΠ, ο κυπριακός “συμπαίκτης” της Μάντσεστερ Σίτι!»

«ΕΝΠ, ο κυπριακός “συμπαίκτης” της Μάντσεστερ Σίτι!»

Δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Γιώργου Τσόκκου, Πάβελ Ζουρακόβσκι, φιλοξενεί η ιστοσελίδα «marca.com». Πολύ λίγοι γνωρίζουν για τον εν λόγω Πολωνό σύμβουλο του προέδρου της ΕΝΠ, ο οποίος παρέθεσε σημαντικές δηλώσεις στην εν λόγω ιστοσελίδα, τονίζοντας αρχικά πως «οι φίλοι των “βυσσινί” ζήτησαν την βοήθεια του Τσόκκου», ο οποίος όπως αναφέρεται έχει ξενοδοχειακές μονάδες στο Παραλίμνι.

«Αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι ειδικός. Χρειάζεται ανθρώπους δίπλα του για να τον συμβουλεύουν. Έξι μήνες μετά που συναντηθήκαμε, μου ζήτησε την βοήθεια μου», αποκάλυψε ο Ζουρακόβσκι, ο οποίος μίλησε και για τον εαυτό του τονίζοντας με αρκετή δόση χιούμορ πως ήταν ποδοσφαιριστής αλλά όταν κατάλαβε πως δεν θα γίνει Μέσι ή Ρονάλντο, τα παράτησε. Σπούδασε διοίκηση και δημιούργησε γραφείο μάνατζερ, και έτσι γνώρισε τον Τσόκκο.

Στην συνέχεια ο Πολωνός μίλησε για την ομάδα του Παραλιμνίου: «Είμαστε μικρή ομάδα και σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ο στόχος μας, από την αρχή, ήταν να γίνουμε κάτι σαν “πλατφόρμα” για τις μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να αναδείξουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους μεταφέρουμε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό κάνει και η Μάντσεστερ Σίτι. Συνήθως οι μεγάλες ομάδες έχουν ως στόχο τη νίκη και δεν έχουν χρόνο να επενδύσουν σε νεαρά ταλέντα».

Και πρόσθεσε: «Το transferroom είναι μία πλατφόρμα που ενώνει ομάδες μεταξύ τους. Παρακολουθούν την εξέλιξη ποδοσφαιριστών και μέσα σ’ αυτό είναι και η Σίτι μαζί με άλλες 500 ομάδες».

«Η φόρμουλα που ακολουθούμε είναι win-win. Αν οι νεαροί παίκτες παίζουν καλά, θα κερδίσουν. Η Σίτι για παράδειγμα βλέπει την αξία των παικτών και μπορεί την επόμενη σεζόν να βρει ομάδες από την Γαλλία ή την Γερμανία», ανέφερε και στο κατέληξε:

«Έχουμε επαφές με ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε το δικό μας DNA. Η ιδέα μας είναι να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, και δεν χάνουμε την φιλοσοφία μας αν χάσουμε 2-3 παιχνίδια. Έχουμε μακροχρόνια στρατηγική. Ο στόχος μας δεν είναι να παλεύουμε κάθε παιχνίδι, αλλά να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Με υπομονή θα τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ