aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΈκανε πάρτι η Τότεναμ και το ντέρμπι... Champions League συνεχίζεται (vid)

Έκανε πάρτι η Τότεναμ και το ντέρμπι… Champions League συνεχίζεται (vid)

Ήταν η τελευταία της ευκαιρία να μείνει ζωντανή η Τότεναμ και την άρπαξε από τα μαλλιά! Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε διέλυσε 3-0 την Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου, μείωσε στον έναν βαθμό από την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League και πλέον το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League από το αγγλικό πρωτάθλημα θα κριθεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Πρωταγωνιστές για τα «σπιρούνια» ήταν και πάλι το κορυφαίο δίδυμο του πρωταθλήματος, Χάρι Κέιν και Σον, που δεν μπορούσαν να κρατηθούν από την άμυνα των «κανονιέρηδων» και οδήγησαν την ομάδα τους στη σπουδαία νίκη που συνδύαζε και γόητρο και ουσία.

Το σκορ για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής άνοιξε ο Κέιν με πέναλτι, σε ένα μάλλον αυστηρό σφύριγμα, σε σπρώξιμο του Σέντρικ Σοάρες στον Σον στο 22’. Ο Άγγλος επιθετικός δεν έκανε λάθος και πολύ εύκολα έκανε το 1-0, αλλά υπήρχε και συνέχεια.

Στο 33’ ο Χόλντινγκ που είχε γλιτώσει ήδη δυο-τρεις φορές την κίτρινη κάρτα, αντίκρισε τελικά τη δεύτερη όταν χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του έκανε το φάουλ στον Σον αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέιν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ του Νοτιοκορεάτη και την πρώτη κεφαλιά του Μπεντανκούρ έκανε το 2-0.

Το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε στο ματς σταμάτησε να υφίσταται στο 47’, όταν από φάση διαρκείας, ο Σον δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον εξουδετερωμένο Ράμσντεϊλ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου τη νίκη των γηπεδούχων.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Άρσεναλ παραμένει στην 4η θέση με 66 βαθμούς, τη στιγμή που η Τότεναμ πλησίασε στον έναν, με 65. Επιπλέον, σε περίπτωση ισοβαθμίας ευνοείται η ομάδα του Κόντε καθώς η διαφορά τερμάτων είναι στο +23, με την Άρσεναλ να είναι στο +11.

Τέλος, σε ό,τι στις τελευταίες αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ομάδων, η Άρσεναλ έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας τη Νιούκαστλ εκτός και την Έβερτον εντός, με την Τότεναμ να έχει τις Μπέρνλι εντός και την υποβιβασμένη Νόριτς εκτός.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ