aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΈγραψε ιστορία η Λούτον, ανέβηκε για πρώτη φορά Premier League!

Έγραψε ιστορία η Λούτον, ανέβηκε για πρώτη φορά Premier League!

Η Premier League της σεζόν 2023/24 καλωσορίζει ένα νέο… μέλος!

Ο λόγος για τη Λούτον, που μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Wembley, επικράτησε 6-5 στα πέναλτι της Κόβεντρι (1-1 το σκορ σε 120’ αγώνα) και θα παίξει για πρώτη φορά από καταβολής Premier στη μεγάλη κατηγορία.

Οι «καπελάδες» είχαν υποβιβαστεί το 1992, ακριβώς προτού αλλάξει το καθεστώς των… αγγλικών σαλονιών ωστόσο μετά το μεγάλο αποτέλεσμα του τελικού θα ακολουθήσει Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – εξασφαλίζοντας έσοδα 200 εκατομμυρίων ευρώ…

Το ματς

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και μόλις στο 5’ είδαν τον Όσο να σκοράρει αλλά το γκολ να μην μετρά για οφσάιντ.

Λίγα λεπτά αργότερα έχασαν τον ηγέτη της άμυνας, Λόκιερ, με τραυματισμό αλλά δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Μόρις (14’, 20’).

Το σουτ του Μπαντζού στο 23’ δεν προβλημάτισε τον Γουίλσον, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 1-0! Σκόρερ ο Κλαρκ, που τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από τρομερή ενέργεια του Αντεμπάγιο από τα αριστερά.

Στο 29’, ο τελευταίος έχασε διπλή ευκαιρία για το 2-0 μαζί με τον Μόρις, ενώ στο 41’ έβαλε γκολ με το… χέρι, που προφανώς δεν μέτρησε. Για να βρει κανείς την πρώτη καλή στιγμή της Κόβεντρι, πρέπει να φτάσει στο 43’ και στο άστοχο σουτ του Χάμερ από κοντά…

Το δεύτερο μέρος, εξελίχτηκε ακριβώς… ανάποδα, με τους παίκτες του Έντουαρντς να δίνουν χώρo στους αντιπάλους τους και να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη στην άμυνα και να βλέπουν Χάμερ (48’) και Γκιόκερες (54’) να απειλούν.

Εντέλει στο 66’ ήρθε η ισοφάριση. Όπως και στο γκολ της Λούτον, μια αστραπιαία αντεπίθεση από τα αριστερά έφερε το στρώσιμο του Γκιόκερες στον Χάμερ, ο οποίος πλάσαρε συρτά από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Η αποχώρηση του σκόρερ λόγω τραυματισμού στο 80’ πλήγωσε τους τυπικά γηπεδούχους, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του 90λέπτου παρά τις προσπάθειες του Γκιόκερες (88’) από πλευράς Κόβεντρι και Κλαρκ (90+2’), Μπαντζού (90+7’) από πλευράς Λούτον. Κάπως έτσι φτάσαμε στην παράταση, όπου ο Χόρβαθ μπλόκαρε το διαγώνιο βολέ του Γκιόκερες με το… καλησπέρα (91’).

Παρ’ όλα αυτά, άλλη αξιόλογη φάση δεν καταγράφηκε, με εξαίρεση ένα τραγικό λάθος του Πάντζο στο 116’, που επέτρεψε στον Τέιλορ να σκοράρει για το 2-1… έχοντας χρησιμοποιήσει όμως το χέρι του για να κλέψει την μπάλα!

Το γκολ φυσικά δεν μέτρησε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι…

Εκεί οι εκτελεστές φάνταζαν αλάνθαστοι και οι τερματοφύλακες ανίκητοι. τα πρώτα έντεκα πέναλτι κατέληξαν στα δίχτυα, ωστόσο η έκτη εκτέλεση της Κόβεντρι, την οποία ανέλαβε ο Νταμπό, είχε ως αποτέλεσμα την μπάλα στα… περιστέρι, με τη Λούτον να εξασφαλίζει την ιστορική άνοδο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ