aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUE«Έφυγε» ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, o «Αnfield Iron»!

«Έφυγε» ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, o «Αnfield Iron»!

Μετά από μακροχρόνια περιπέτεια και ταλαιπωρία με την υγεία του, ο Τόμι Σμιθ, ο ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομα του με την «χρυσή εποχή» της Λίβερπουλ, την δεκαετία του 1960, αλλά και του 1970, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία των 74. Ένας ποδοσφαιριστής που συνέδεσε το όνομα του με πολλούς τίτλους, αφού στην 18χρονη καριέρα του στην Λίβερπουλ, έπαιξε σε 638 παιχνίδια και κέρδισε 4 πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ένα Πρωταθλητριών, δύο ΟΥΕΦΑ, αλλά και τον τίτλο του ευρωπαϊκού Super Cup.

O Tόμι Σμιθ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το προβάδισμα στον τελικό της Ρώμης του 1977 με 2-1, απέναντι στην Γκλάντμπαχ στο δεύτερο μέρος, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος της τελικής επικράτησης με 3-1, για την κατάκτηση της πρώτης από τις πέντε κατακτήσεις της Λίβερπουλ για την κορυφαία διοργάνωση.

Οι δύο κορυφαίοι προπονητές στην ιστορία των «ρεντς» είχαν δώσει το στίγμα για αυτόν τον τεράστιο παίκτη με χαρακτηριστικές δηλώσεις. «Ο Σμιθ δεν είναι ένας άνθρωπος που «είχε λαξευθεί, δεν γεννήθηκε» είχε αναφέρει γι’ αυτόν ο Μπιλ Σάνκλι, ενώ ο Μπομπ Πέϊσλι είχε αναφέρει: «Ο Τόμι μισούσε την ήττα και ήταν έτοιμος να υποβάλλει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε δοκιμασία και πόνο για να την αποφύγει. Η ατρόμητη φύση του, ήταν έμπνευση για τους συμπαίκτες του». Κράτησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για τρία χρόνια.

Η κόρη του Τζάνετ Σίμπσον ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα για την απώλεια του, το απόγευμα. Ο Τόμι Σμιθ ταλαιπωρήθηκε από το 2014, καθώς είχε άνοια, αλλά και πολλές ακόμα περιπέτειες με την υγεία του. Τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του αρχηγού, εξέφρασε με ανακοίνωση της ήδη η Λίβερπουλ. Για τον άνθρωπο που χαρακτηρίστηκε «Αnfield Iron».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ