aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΈχει ντοπάρει παίκτες της Άρσεναλ, της Λέστερ, της Τσέλσι!

Έχει ντοπάρει παίκτες της Άρσεναλ, της Λέστερ, της Τσέλσι!

Ο 38χρονος γιατρός, Μαρκ Μπόναρ μιλά σε δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times (δεν αποκαλύπτει το όνομά του) και αναφέρει πως έχει ντοπάρει 150 αθλητές, μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστών της Premier League, ποδηλατών, αθλητών του τένις, έναν πρωταθλητή πυγμαχίας και έναν σταρ του κρίκετ. Φυσικά δεν δίνει ονόματα, φυσικά δεν έχει αποδείξεις. Όμως ταράζει τα νερά…

«Στα προηγούμενα έξι χρόνια έχει περιθάλψει περισσότερους από 150 αθλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, ποικιλοτρόπως, με απαγορευμένες ουσίες, όπως η ερυθροποιητίνη (EPO), στεροειδή και ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, και οι βελτιώσεις των επιδόσεων ήταν πρωτοφανείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, με τον Μπόναρ να ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες του γίνονταν γνωστές από στόμα σε στόμα και πως δεν έχει κάνει καμία διαφήμιση.

Στο σχετικό δημοσίευμα, ο 38χρονος γιατρός, με ειδικότητα στην αντιγήρανση, αποκαλύπτει ότι έχει στοιχεία που προκύπτουν από ένα δίκτυο «μυστικών πελατών» που ο ίδιος ντόπαρε. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ποδοσφαιριστές της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Λέστερ, της Άρσεναλ, της Τσέλσι και της Μπέρμιγχαμ.

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βρετανίας Τζον Γουίτινγκντεϊλ τόνισε πως είναι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις: «Οι φίλαθλοι δικαιούνται να γνωρίζουν ότι αυτό που παρακολουθούν είναι αληθινό και δίκαιο με όλους τους αθλητές να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις. Ζήτησα να υπάρξει επειγόντως ανεξάρτητη έρευνα για το τι μέτρα ελήφθησαν όταν αυτοί οι ισχυρισμοί έγιναν γνωστοί και τι περισσότερο πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι ο βρετανικός αθλητισμός παραμένει καθαρός. Η κυβέρνηση κοιτά ήδη εάν η υφιστάμενη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα πηγαίνει αρκετά μακριά… Αν καταστεί σαφές ότι είναι απαιτητές αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, τότε δεν θα διστάσουμε να δράσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ