aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΔύο ομάδες δεν κέρδισε η Άρσεναλ: Την πρώτη και την τελευταία

Δύο ομάδες δεν κέρδισε η Άρσεναλ: Την πρώτη και την τελευταία

Σπουδαίο «διπλό» κατάφερε να πανηγυρίσει η Άρσεναλ επί της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους «κανονιέρηδες» να πραγματοποιούν εκπληκτική εμφάνιση και να καταφέρνουν να φύγουν με ένα πολύτιμο τρίποντο, από μία έδρα, η οποία πέρυσι τους στέρησε την είσοδο στο Champions League.

Ο Μαρτίν Έντεγκααρντ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, με το 15ο γκολ του στην τρέχουσα Premier League, για να έρθει ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι στο δεύτερο μέρος και να αναγκάσει τον Σερ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με το τρίποντο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Άρσεναλ ανεβαίνει στους 81 βαθμούς και πανηγυρίζει την 24η νίκη της σε επίπεδο πρωταθλήματος. Όσες δηλαδή ακριβώς έχει και η Μάντσεστερ Σίτι, με την ειδοποιό διαφορά πως η δεύτερη, μετρά και ένα ματς λιγότερο.

Οι «πολίτες» αποτελούν μία από τις δύο ομάδες που οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν φέτος στην Premier League. Ηττήθηκαν με 3-1 στο «σπίτι» τους και με 4-1 στο «Έτιχαντ», με συνέπεια η πρωτοπόρος της βαθμολογίας να έχει επικρατήσει δις του συνόλου του Μικέλ Αρτέτα.

Ποια είναι όμως η δεύτερη ομάδα; Η Σαουθάμπτον, όσο… εξωφρενικό και αν ακούγεται. Η «ουραγός» της βαθμολογίας είναι ο δεύτερος σύλλογος, που κατόρθωσε σε δύο ενενηντάλεπτα να περιορίσει τους «κανονιέρηδες», με 1-1 στο «Σεντ Μέρις» και με 3-3 στο Βόρειο Λονδίνο.

Στην πρώτη περίπτωση, η Άρσεναλ είχε προηγηθεί με τον Γκρανίτ Τσάκα και ισοφαρίστηκε, ενώ στη δεύτερη παρακολουθήσαμε ένα επικό ματς.

Από 3-1 στο 88ο λεπτό, η Άρσεναλ το έφερε στην απόλυτη ισορροπία μέσα σε… 120 δευτερόλεπτα, αλλά στο τέλος της ημέρας, συζητάμε για δύο χαμένους βαθμούς. Και άλλους τόσους εκτός έδρας. Τέσσερις αθροιστικά. Επί της ουσίας, αν Σίτι και Άρσεναλ κερδίσουν όλα τα ματς τους, τόση θα είναι και η διαφορά τους. Τέσσερις πόντοι. Μία… Σαουθάμπτον, που αποτελεί το φαβορί για τον υποβιβασμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ