aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔύο γκολ μακριά από την κορυφή ο Ρούνι

Δύο γκολ μακριά από την κορυφή ο Ρούνι

Θέμα χρόνου είναι να καταρρίψει ο Γουέιν Ρούνι και το δεύτερο ρεκόρ που κρατούσε εδώ και τέσσερις δεκαετίες ο Μπόμπι Τσάρλτον. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας έγινε το 2015 πρώτος σκόρερ των «Τριών Λιονταριών» και πλέον βρίσκεται μόλις ένα γκολ μακριά από την πρώτη θέση και στον αντίστοιχο ιστορικό πίνακα της Γιουνάιτεντ. 

Ο Τσάρλτον πέτυχε το τελευταίο από τα συνολικά 249 τέρματά του το 1973, δηλαδή 12 χρόνια πριν από τη γέννηση του Ρούνι. Σε μια πορεία γεμάτη δόξα η οποία διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια (στα τμήματα υποδομής από το 1953, έκανε ντεμπούτο το 1956 σε ηλικία 19 ετών), ο Τσάρλτον επέζησε του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του Μονάχου (1958) και ήταν μέλος των «μωρών» του Σερ Ματ Μπάσμπι στην κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1968.

Ο Ρούνι αποκτήθηκε απο την Εβερτον το 2004, έκανε ντεμπούτο ακριβώς στην ίδια ηλικία με τον Τσάρλτον και έχει πλέον συμπληρώσει 248 γκολ σε 537 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 31 του χρόνια έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας και δύο Champions League με τη φανέλα των «Κόκκινων Διαβόλων». Πριν από πέντε χρόνια, τον Αύγουστο του 2011, μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ ξεπερνώντας τα 150 γκολ. Την Κυριακη η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ και ο «Σρεκ» χρειάζεται μόλις ένα για να φτάσει τα 249 γκολ και δύο για να τα ξεπεράσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ