aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΔικαίωση ή αποτυχία; Οι 5 παίκτες που κόστισαν στον Γκουαρντιόλα 300 εκ. λίρες

Δικαίωση ή αποτυχία; Οι 5 παίκτες που κόστισαν στον Γκουαρντιόλα 300 εκ. λίρες

Οι μαεστρικές ικανότητες του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, με τον Καταλανό προπονητή ωστόσο, να έχει αδυναμία στις μεταγραφικές ιδέες με υψηλά πλαφόν, κάτι που διχάζει τους υποστηρικτές του.

Έχοντας την ικανότητα της μεταμόρφωσης οποιουδήποτε κλαμπ έχει υπάρξει στην τεχνική ηγεσία, από την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου έως και την αναβάθμιση της Μάντσεστερ Σίτι, ο χρηματικός παράγοντας πάντα ήταν ψηλά στο μυαλό του Γκουαρντιόλα.

«Μπορείς να κατακτήσεις έναν τίτλο με μέτριους έως καλούς παίκτες, όμως, για να παίρνεις συνέχεια τίτλους και να είσαι επιτυχημένη ομάδα, χρειάζεσαι παίκτες που να είναι του κορυφαίου επιπέδου και αυτοί κοστίζουν ακριβά».

Επειδή όμως και τα ρίσκα έρχονται με ποσοστό αποτυχίας, αυτό είναι το top-5 των ακριβότερων μεταγραφών του, με την πορεία τους να βγάζει το πόρισμα.

Εμερίκ Λαπόρτ- 57 εκ. λίρες

Η Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του 2018, βρισκόταν στην αναζήτηση αμυντικού για να ενισχύσει την ανασταλτική της λειτουργία, καθώς ο Βενσάν Κομπανί δεν έπειθε τον Καταλανό με τις εμφανίσεις του.

Έτσι το πρόσωπο του Εμερίκ Λαπόρτ πληρούσε τις προϋποθέσεις, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να λαμβάνει το ποσό της ρήτρας των 57 εκ. λιρών και τον τότε 23χρονο, να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του την επόμενη μέρα απέναντι στην Γουέστ Μπρομ.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, ταίριαξε απόλυτα με το στυλ παιχνιδιού που ζητούσε το κλαμπ και αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Premier League τους επόμενους 18 μήνες, με το όνομά του να συγκαταλέγεται στην ομάδα της PFA της χρονιάς το 2018-19.

Ζοάο Κανσέλο- 60 εκ. λίρες

Το δημιουργικό «ψευτο-μπακ» της πρωτοπόρου, μετακινήθηκε στο Νησί ως ανταλλαγή του Ντανίλο (Γιουβέντους) που έγραψε μηδενικό απολογισμό όσον αφορά τις υψηλές προσδοκίες της ομάδας.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχτισε έναν ρόλο στα μέτρα του, και ο Ζοάο Κανσέλο τον υιοθέτησε, ενσαρκώνοντας τον με χαρακτηριστική συνέπεια κάτι που φαίνεται και από τα εντυπωσιακά στατιστικά του.

Ριγιάντ Μαχρέζ- 60 εκ. λίρες

Ο εκ των πρωταγωνιστών του ονειρικού επιτεύγματος της Λέστερ το 2016, Ριγιάντ Μαχρέζ, αποτελούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα στις μεταγραφικές λίστες των μεγάλων ομάδων, με τους «Πολίτες» να το πολιορκούν για δύο χρόνια μέχρι να τον κάνουν δικό τους.

Η ακριβότερη μεταγραφή Αλγερινού ποδοσφαιριστή στην ιστορία ήταν γεγονός, με τον ταλαντούχο εξτρέμ να μετατρέπεται στην ραχοκοκαλιά της Σίτι, μετρώντας συνολικά 35 γκολ σε 132 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ρούμπεν Ντίας- 61 εκ. λίρες

Από το καλοκαίρι του 2020, ο Πορτογάλος στόπερ άφησε την Μπενφίκα για να πάρει ρόλο ηγέτη στη άμυνα της ομάδας του Γκουαρντιόλα, με τα θετικά δείγματα να κάνουν από νωρίς την εμφάνιση τους.

Η επιβεβαίωση τόσο για τα αρχηγικά του καθήκοντα όσο και για τις υψηλά αποδοτικά στάνταρ, δεν άργησε να έρθει με τον ίδιο να έχει γνωρίσει την ήττα σε μόλις δύο αγώνες από τους 38 που αγωνίστηκε.

Μαζί με τον Τζον Στόουνς, διάγουν μια φοβερή περίοδο συνεργασίας, κάτι που έχει καταλυτικό ρόλο στα συνεχόμενα clean sheets της Μάντσεστερ Σίτι.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς- 61 εκ. λίρες+Σαμουέλ Ετό

Η απόλυτη Μπαρτσελόνα του Πεπ, η οποία οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στους τίτλους, επιζητούσε κάποιον για την ενίσχυση της επίθεσης, με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς να μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο.

Ακολούθησαν κομβικές εμφανίσεις και συνέπεια στα γκολ, μεταξύ άλλων και ενός νικητήριου στο πρώτο «Ελ Κλάσικο» της σεζόν του 2009-10.

Μετά την κατοχύρωση του Μέσι ως «ψευτοεννιάρι», ο υψηλόσωμος Σουηδός, έμοιαζε με πολυτέλεια που δεν χωρούσε στις επιλογές των «μπλαουγκράνα» και σταδιακά οδηγήθηκε προς την πόρτα της εξόδου, όπου έκλεισε ηχηρά παίρνοντας το μέρος του μακροχρόνιου αντιπάλου του Γκουαρντιόλα, Ζοζέ Μουρίνιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ