aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGACIES: Η Σίτι 1η στη λίστα με μετεγγραφές ξένων παικτών

CIES: Η Σίτι 1η στη λίστα με μετεγγραφές ξένων παικτών

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα με τις πιο πολλές μετεγγραφές ξένων παικτών (17 από τους 22) ανάμεσα στους συλλόγους που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παρουσιάζοντας ποσοστό 77,3%. Αυτό αναφέρει η εβδομαδιαία έκθεση με αριθμό 211 του CIES, διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ.

Στην άλλη πλευρά της σχετικής λίστας, υπάρχει η Αθλέτικ Μιλμπάο, όπου μονάχα ο Γάλλος Ομερίκ Λαπορτέ, είναι ξένος. Το ποσοστό των παικτών που έχουν φτάσει από ξένους συλλόγους είναι πάνω από τα δύο τρίτα σε έξι άλλους συλλόγους: Τσέλσι, Λάτσιο, Σεβίλη, Λειψία, Παρί Σ.Ζ και Ουντινέζε. Συνολικά 29 ομάδες απέκτησαν τουλάχιστον τους μισούς ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής από ξένους συλλόγους.

Οι ομάδες της αγγλικής Premier League υπερ-εκπροσωπούνται και είναι μεταξύ των συλλόγων με το υψηλότερο ποσοστό ξένων, με Μπέρνλι (9,1%) και Μπόρνμουθ (9,5%) να είναι οι εξαιρέσεις από τον κανόνα. Επίσης, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Νάπολι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα απέκτησαν λιγότερους από τους μισούς παίκτες που υπάρχουν σήμερα στις ομάδες τους, από το εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ