aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΜπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Ιστορικό κάζο των Κόκκινων Διαβόλων στον αγγλικό νότο (vid)

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Ιστορικό κάζο των Κόκκινων Διαβόλων στον αγγλικό νότο (vid)

Τίποτα περισσότερο από ό,τι άξιζε. Η αποκαρδιωτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη για πρώτη φορά στην ιστορία της τέσσερα γκολ από την Μπράιτον (4-0), σημείωσε αρνητικό ρεκόρ 40ετίας με πέντε σερί εκτός έδρας ήττες και… κατρακυλάει προς Conference League.

Οι φίλοι της δεν περίμεναν να φτάσουν σε αυτό το σημείο για να απογοητευτούν. Η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε χαρίσει ουκ ολίγες «πίκρες», σε σημείο που να μην είναι σίγουρη δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε όχι απλά για την τετράδα, αλλά για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Και απέναντι στην Μπράιτον, «χτύπησε» ταβάνι. Το αποκαρδιωτικό σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ διασύρθηκε με 4-0 από την Μπράιτον, συμπληρώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ 41 ετών με πέντε σερί ήττες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και η καταστροφική της σεζόν αποκτά όλο και περισσότερες πιθανότητες να μεταφραστεί με το Conference League της επόμενης περιόδου.

Τι κι αν η Γιουνάιτεντ μετρούσε το καλύτερο ενεργό της σερί απέναντι στην Μπράιτον με επτά νίκες; Από το ξεκίνημα του ματς οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Γλάροι απέκτησαν σταδιακά τον πλήρη έλεγχο, κόντρα σε μία ομάδα χωρίς ενέργεια και παλμό στο παιχνίδι της, εγκλωβισμένη συχνά στα καρέ του Ντε Χέα και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο εντελώς αποκομμένο και μόνο από το υπόλοιπο σύνολο. Δεν χρειάστηκε, λοιπόν, περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας και την πρώτη της φάση στο ματς η Μπράιτον για να προηγηθεί, με τον Καϊσέδο να ανοίγει το σκορ στο 15′ με άψογο συρτό σουτ στη γωνία του Ντε Χέα.

Ο Ράνγκνικ και οι παίκτες του «θόλωσαν» τα νερά με το 1-0 και τις ελάχιστες τελικές που δέχθηκε η ομάδα του. Η πραγματική εικόνα του ματς, που γινόταν ολοένα και πιο εμφατική όσο περνούσε η ώρα, αντικατοπτρίστηκε στο β’ μέρος. Εκεί που με μπροστάρη τον σούπερ φορμαρισμένο και ίσως MVP της φετινής της σεζόν, Λεάντρο Τροσάρ, η Μπράιτον έδωσε διαστάσεις θριάμβου και «τσάκισε» τους Κόκκινους Διαβόλους μέσα σε έντεκα λεπτά. Στο 49′ ο Βέλγος σέρβιρε στον Κουκουρέγια ο οποίος με ιδανικό πλασέ στην «οροφή» των διχτύων του Ντε Χέα έγραψε το 2-0, βάζοντας τα κλάματα στον πανηγυρισμό του καθώς ήταν το παρθενικό του στην Μπράιτον και την Premier League.

Οκτώ λεπτά αργότερα, από τον ίδιο δημιουργό ο Πασκάλ Γκρος τελείωσε άνετα τη φάση στην καρδιά της σαστισμένης άμυνας της Γιουνάιτεντ για το 3-0 και τρία λεπτά αργότερα, ο Τροσάρ μετατράπηκε από δημιουργός σε σκόρερ με τη μπάλα να εξοστρακίζεται πάνω του από την απομάκρυνση του Νταλότ στη γραμμή της εστίας. Από το 60ο λεπτό, η Γιουνάιτεντ είχε ήδη γράψει αρνητική ιστορία, καθώς για πρώτη φορά δέχθηκε τέσσερα γκολ με αντίπαλο τη Μπράιτον και για 12η φορά δέχθηκε πάνω από τέσσερα γκολ τα τελευταία εννιαετία. Μια… ντουζίνα διασυρμοί, δηλαδή, στη μετά Σερ Άλεξ εποχή, όσες είχε μετρήσει με τον θρυλικό Σκωτσέζο στα 27 χρόνια της εποχής του!

Το σκορ θα μπορούσε να φτάσει και το 5-0, αν ο Μακ Άλιστερ δεν έστελνε τη μπάλα στο δοκάρι με την προβολή του στο 65′. Είτε τέσσερα, είτε πέντε γκολ στην πλάτη, όμως, ο απολογισμός για τη Γιουνάιτεντ ήταν το ίδιο απογοητευτικός. Μια Γιουνάιτεντ που έκανε πρώτη τελική στον στόχο στο 56′ και που με εξαίρεση δύο προσπάθειες του Έντινσον Καβάνι κι ένα τρομερό σουτ του Φερνάντες, ούτε που πλησίασε στο να απειλήσει πραγματικά την εστία του Σάντσεθ.

Το τελικό 4-0 ήταν αρκετό άλλωστε για να σημάνει το χειρότερο παθητικό της Γιουνάιτεντ σε μία σεζόν Premier League (56 γκολ), όπως και τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της και τυπικά πλέον, μία αγωνιστική πριν το φινάλε. Μέχρι και οι all-time δείκτες συμφωνούν πως αυτή είναι η χειρότερη χρονιά της σύγχρονης Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την ήττα δίνει την ευκαιρία στη Γουέστ Χαμ να την πιάσει στους 58 βαθμούς και να τη ρίξει έβδομη στην ισοβαθμία, κατευθείαν για Conference League. Αν η Γουλβς, μάλιστα, δεν είχε στο πρόγραμμα Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ μέχρι το φινάλε, δεν θα ήταν απίθανο να μείνει και εκτός Ευρώπης.

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Μαρτς, Μπισούμα, Καϊσέδο, Τροσάρ, Γκρος, Μακ Άλιστερ (69′ Γουέμπστερ), Γουέλμπεκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Βαράν, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς (46′ Φρεντ), Μάτα (71′ Μαγκουάιρ), Φερνάντες, Ελάνγκα (46′ Καβάνι), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ