aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΆρσεναλ: Ξεκίνησε τη Deadline Day με τέσσερις μέσους, έκανε μεταγραφή και έμεινε με… τρεις!

Άρσεναλ: Ξεκίνησε τη Deadline Day με τέσσερις μέσους, έκανε μεταγραφή και έμεινε με… τρεις!

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Η Άρσεναλ μπήκε στη Deadline Day με τέσσερις διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στο κέντρο, απέκτησε και τον Ζορζίνιο, αλλά στο τέλος της ημέρας, για διαφορετικούς λόγους, βγήκε και… ζημιωμένη!

Ήταν δεδομένο πως ο Μικέλ Αρτέτα θα προσπαθούσε μέχρι και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να του προσφέρει λύσεις στο κέντρο.

Ήθελε διακαώς έναν παίκτη, τον βρήκε, και μάλιστα οικονομικά, στο πρόσωπο του Ζορζίνιο και η επίτευξη συμφωνίας με τον Ιταλό έμοιαζε με απλή διαδικασία, έναντι μόλις 12 εκατομμυρίων λιρών από την Τσέλσι.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του Ζορζίνιο από το club του Βορείου Λονδίνου, η Άρσεναλ έμαθε πως ο Μοχάμεντ Ελνένι θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός, καθιστώντας γνωστό πως υπεβλήθη σε χειρουργείο, με αφορμή τον τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο του δεξιού του ποδιού στο ματς με την Όξφορντ.

Ο Ζορζίνιο γίνεται παίκτης της για τον επόμενο 1,5 χρόνο, αλλά οι απώλειες δεν σταματούν εκεί. Αποχωρεί και ο Σάμπι Λοκόνγκα, με τους «κανονιέρηδες» να δίνουν το «οκ» στην Κρίσταλ Πάλας για τον δανεισμό του Βέλγου.

Και κάπως έτσι, ενώ έκαναν την πολυπόθητη μεταγραφή, μοιάζει ο Ζορζίνιο να πλαισιώνει τους Τόμας Πάρτεϊ και Γκρανίτ Τσάκα, αλλά κανέναν άλλον. Με τέσσερις παίκτες μπήκε η Άρσεναλ στην τελευταία μέρα των χειμερινών μεταγραφών και κατέληξε με τρεις, περιλαμβανομένης της προσθήκης της.

Οξύμωρο; Ναι! Βασικό όμως είναι να μην προκύψουν νέα αγωνιστικά προβλήματα μέχρι και το τέλος της σεζόν. Διότι ναι μεν ποσοτικά οι επιλογές είναι λιγότερες, αλλά ποιοτικά, ο Ζορζίνιο δεν μπορεί να τεθεί σε σύγκριση με τον Λοκόνγκα. Και δεδομένα, αυτό πιστώνεται στον Μικέλ Αρτέτα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ