aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΆρσεναλ: Τρία ματς στο «Έμιρεϊτς», ταξίδι στο Λέστερ, επιστροφή στο «σπίτι» για την Γουότφορντ, τετράδα...

Άρσεναλ: Τρία ματς στο «Έμιρεϊτς», ταξίδι στο Λέστερ, επιστροφή στο «σπίτι» για την Γουότφορντ, τετράδα και… διακοπή

Πριν από περίπου 50 ημέρες ο Μικέλ Αρτέτα… αποχωρούσε από τον πάγκο της Άρσεναλ, με το όνομα του Αντόνιο Κόντε να ακούγεται ιδιαίτερα από τα ξένα μέσα, για να αντικαταστήσει τον Ισπανό προπονητή.

Παρόλα αυτά, το 0/3 στο ξεκίνημα με κανένα γκολ υπέρ της, θορύβησε τους ιδιοκτήτες των «κανονιέρηδες» αλλά δεν τους έκανε να πάρουν κάποιες εν θερμό αποφάσεις. Στήριξαν την επιλογή τους, διατήρησαν τον Αρτέτα στον πάγκο, και εκ του αποτελέσματος, ως στιγμής έχουν δικαιωθεί.

Η Άρσεναλ δεν ηττήθηκε ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, δέχθηκε μόλις ένα γκολ σε πέντε αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, σε… μισή ώρα, επικρατώντας με 3-1.

Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή της δεν ήταν το ίδιο θετική, μιας και το νικηφόρο σερί των τριών αναμετρήσεων σταμάτησε, χάρη στην… Μπράιτον. Ακόμη όμως και αυτή, η «λευκή» ισοπαλία στο «Άμεξ», φανέρωσε ορισμένα στοιχεία της προόδου των Λονδρέζων.

Ακόμη ένα clean sheet με τον Άαρον Ράμσντειλ κάτω από τα δοκάρια, ενώ και η νίκη θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν ο φορμαρισμένος Έμιλ Σμιθ Ρόου έκανε μία καλύτερη επιλογή, στην φάση του 79ου λεπτού, πασάροντας πιθανώς στον Μπουκάγιο Σάκα.

Όπως και να έχει όμως, η διακοπή μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να διαδραματίσει στις τάξεις της Άρσεναλ. Η ξεκούραση ήταν απαραίτητη, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της διακρίθηκαν με τις εθνικές τους ομάδες, καθώς οκτώ εξ’ αυτών βρήκαν δίχτυα, ενώ σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Τόμας Παρτέι που βρήκε δίχτυα σε δύο διαδοχικά ματς, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια!

Επιστρέφουμε όμως στην Premier League και την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκεί όπου η Άρσεναλ, την Δευτέρα (18/10) θα υποδεχθεί την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά, για τον οποίο ο Μικέλ Αρτέτα αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια.

Μοναδικός στόχος των «κανονιέρηδων», αδιαμφισβήτητα είναι η νίκη. Οι τρεις βαθμοί, η διατήρηση ενός αήττητου σερί που ξεπερνάει το… κλείσιμο του περσινού πρωταθλήματος, και δίνει το κατάλληλο μομέντουμ για την συνέχεια.

Μία συνέχεια που επίσης ατενίζεται με αισιοδοξία. Το πρόγραμμα της Άρσεναλ άλλωστε το επιτάσσει. Μιλάμε για ακόμη δύο εντός έδρας ματς κόντρα στην Άστον Βίλα και την Λιντς, μία εξόρμηση στο «Κινγκ Πάουερ» για να συναντήσει την Λέστερ, και το ματς απέναντι στην Γουότφορντ.

Μία πεντάδα αγώνων που στο 80% τους θα λάβουν χώρα στο «Έμιρεϊτς», και επί της ουσίας… έχουν φαβορί. Αν το 5/5 γίνει πραγματικότητα, ή η συγκομιδή της Άρσεναλ κυμαίνεται από 12 έως και 13 βαθμούς, ουδείς μπορεί να της στερήσει την δυνατότητα να οδηγηθεί στην διακοπή του Νοεμβρίου για τις εθνικές ομάδες, ούσα στην τετράδα. Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό προφίλ της Άρσεναλ μείνει αναλλοίωτο και αν εμφανίσεις σαν και αυτές με την Τότεναμ, πραγματοποιηθούν ξανά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ