aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αρχές Μαΐου και πάλι στα γήπεδα!

Αρχές Μαΐου προγραμματίζουν να επανέλθουν στην ποδοσφαιρική δράση οι Άγγλοι και οι Γερμανοί. Τον «οδικό χάρτη» για την επανέναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος, που θα παρουσιάσει μεθαύριο η Πρέμιερ Λιγκ αποκάλυψε η «Daily Mail».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, που θα πρέπει βεβαίως να πάρει το «πράσινο φως» και από τη βρετανική κυβέρνηση, οι αγώνες θα επαναρχίσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (2-3) και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουλίου. Θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοσιογράφους, με ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας και μόνο το απαραίτητο προσωπικό για την τηλεοπτική κάλυψη, ενώ θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη ασθενοφόρου.

Στόχος είναι η πάση θυσία η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, το αργότερο ως τα τέλη Ιουλίου. Αν το πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα, οι απώλειες του πρωταθλητή (μόνο από τα τηλεοπτικά) θα ανέλθουν στα 57 εκατ. λίρες, ενώ του τελευταίου της κατάταξης στα 20 εκατ. Υπό εξέταση θα τεθεί και η δυνατότητα αύξησης των ποδοσφαιριστών που δηλώνονται στο ρόστερ, από 25 σε 29, ώστε να καλυφθούν τυχόν απώλειες παικτών, που μπορεί να νοσήσουν.

Οι 36 σύλλογοι των δύο επαγγελματικών κατηγοριών του γερμανικού ποδοσφαίρου, επικύρωσαν την επέκταση της αναστολής των πρωταθλημάτων ως το τέλος Απριλίου. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή σεζόν. Το πλάνο είναι να ξαναρχίσουν οι αγώνες -κεκλεισμένων των θυρών- το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, με στόχο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ως το τέλος Ιουνίου. «Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα χρειαστούν επανεκκίνηση, μεταξύ αυτών και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Κρίστιαν Ζάιφερτ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ