Απόφαση για salary cap στην αγγλική Λιγκ 1 και Λιγκ 2

Συνολικές δαπάνες για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών στα 2,8 εκατ. ευρώ και 1,7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα...

Οι ομάδες της Λιγκ 1 και Λιγκ 2, που εκπροσωπούν την τρίτη και τέταρτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ψήφισαν την καθιέρωση ανώτατων ορίων στους μισθούς των συλλόγων (salary cap), όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομοσπονδία.

Οι ομάδες της Λιγκ 1 συμφώνησαν να περιορίσουν τις συνολικές δαπάνες για τους μισθούς των ποδοσφαιριστών στα 2,5 εκατ. λίρες (2,8 εκ. ευρώ), ενώ οι αντίστοιχες της Λιγκ 2 όρισαν ως ανώτατο όριο το 1,5 εκατ. λίρες (1,7 εκ. ευρώ).

«Ο όρος salary cap δημιουργεί την εντύπωση ενός περιοριστικού μέτρου, αλλά είμαστε σαφείς ότι δεν είναι αυτός ο στόχος. Ούτε βεβαίως το ενδεχόμενο να επηρεάσει όλο αυτό τους κανονισμούς της EFL», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας, Ντέιβιντ Μπόλντγουιν.

Η συγκεκριμένη κίνηση, πάντως, συνάντησε ήδη την αντίδραση του σωματείου των ποδοσφαιριστών, που έχει ενημερώσει πως σκοπεύει να προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο, ζητώντας να μην ισχύσουν οι νέοι κανόνες έως ότου ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία. «Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη διότι η Λίγκα αγνόησε πλήρως τη νομική της υποχρέωση να συμβουλεύεται και το σωματείο των παικτών σε τέτοιου είδους αλλαγές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σωματείο και πρόσθεσε πως «για εμάς το θέμα του salary cap είναι παράνομο κι ανεφάρμοστο».

Ο Μπόλντγουιν, πάντως, ήταν ξεκάθαρος: «Ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία είναι τεράστιος για τις ομάδες της λίγκας και η απόφαση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι δεν θα κάνουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα οι ομάδες, σε σημείο που να δημιουργηθεί οικονομική αστάθεια στους προϋπολογισμούς τους». Ανάλογες συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη για την εφαρμογή salary cap και στην αγγλική Τσάμπιονσιπ, τη δεύτερη κατηγορία.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ