aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑπίστευτη ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για Λίβερπουλ, πέρασαν Τότεναμ και Τσέλσι (vids)

Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση στα πέναλτι για Λίβερπουλ, πέρασαν Τότεναμ και Τσέλσι (vids)

Aλύγιστη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές κόντρα στους βασικούς της Λέστερ, βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο ημίχρονο, όμως κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να ισοφαρίσει σε 3-3 στις καθυστερήσεις και να πανηγυρίσει τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Ήρωας για τους «Κόκκινους» ο 23χρονος Ιρλανδός τερματοφύλακας, Κέλεχερ.

Η Λέστερ ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε μόλις στο 9′ με τον Τζέιμι Βάρντι. Ο Άγγλος φορ της Λέστερ φαινόταν πως θα ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, όταν στο 12′ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Τσάμπερλεϊν έδωσε «πνοή» στη Λίβερπουλ, μειώνοντας στο 19′, όμως ο Μάντισον στο 33′ με φανταστικό σουτ έκανε το 1-3 και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στις «αλεπούδες».

Στο δεύτερο μέρος ο Κλοπ έριξε στη μάχη πιο έμπειρους παίκτες (Ντιόγκο Ζότα, Κονατέ, Μίλνερ, Κεϊτά) και κυνήγησε τη μεγάλη ανατροπή. Στο 68′ ο Ζότα έβαλε ξανά τη Λίβερπουλ στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-2. Οι γηπεδούχοι κηνύγησαν το γκολ της ισοφάρισης, δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα των «Αλεπούδων», όμως εν τέλει ο Μιναμίνο αναδείχθηκε ως «λυτρωτής» και ισοφάρισε σε 3-3 στο 90+4.

Στη διαδικασία των πέναλτι είχαμε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κέλεχερ. Ο Ιρλανδός απέκρουσε τις εκτελέσεις των Τόμας και Μπέρτραντ, ο Ζότα ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, έκανε το 4-3 και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του θεσμού.

H διαδικασία των πέναλτι:

0-1 o Tίλεμανς
1-1 ο Μίλνερ
1-2 ο Μάντισον
2-2 ο Φιρμίνο
2-3 ο Ολμπράιτον
3-3 ο Τσαμπερλέιν
Απόκρουση Κέρερ σε εκτέλεση του Τόμας
4-3 ο Κεϊτά
4-4 ο Ιχεανάτσι
Άουτ ο Μιναμίνο
Απόκρουση Κέρερ σε εκτέλεση του Μπερτράντ
5-4 ο Ζότα

Επέστρεψε στις νίκες και προκρίθηκε η Τότεναμ
Η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες μετά τις 5 Δεκεμβρίου, καθώς πήρε το Λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του League Cup. O Μπέργκβαϊν άνοιξε το σκορ στο 29′, τα «Σφυριά» απάντησαν στο 32′ με τον Μπόουεν, όμως ο Λούκας Μόουρα σκόραρε δύο λεπτά αργότερα (34′) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στέλνοντας της ομάδα του στους «4» του League Cup.

Με… άγχος στα ημιτελικά η Τσέλσι
Η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μπρέντφορντ και βρέθηκε στα ημιτελικά του League Cup. Ο Τούχελ παρουσίασε την ομάδα με αρκετές αλλαγές, μιας και οι απουσίες λόγω κορονοϊού είναι αρκετές. Ωστόσο, οι Μπλε έχοντας ουσία στο παιχνίδι τους πήραν αυτό που ήθελαν. Κακό ματς, ελάχιστες φάσεις και όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80′ ο Γιάνσον έπειτα από προσπάθεια του Τζέιμς σημείωσε αυτογκόλ, με τον Ζορζίνιο να «κλειδώνει» την πρόκριση στο 85′ διαμορφώνοντας το 2-0.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ