aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΆντεξε η Τσέλσι και… παρέα στην κορυφή με Λίβερπουλ (vid)

Άντεξε η Τσέλσι και… παρέα στην κορυφή με Λίβερπουλ (vid)

Ντέρμπι χωρίς νικητή στο «Άνφιλντ». Λίβερπουλ και Τσέλσι έμειναν στο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι, με τους Λονδρέζους να νιώθουν ικανοποιημένοι για τον βαθμό αφού έπαιζαν με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά άντεξαν παρά την μεγάλη πίεση των «reds».

Ο Χάβερτς είχε ανοίξει το σκορ, ο Σαλάχ ισοφάρισε με πέναλτι φάση στην οποία αποβλήθηκε ο Τζέιμς, με τον Τσιμίκα να μπαίνει στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς στη θέση του Ρόμπερτσον.

Παρέα με την Γουέστ Χαμ στην κορυφή οι δύο ομάδες, έχοντας από 7 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές.

Η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά του αγώνα πίεζε αρκετά την Τσέλσι, η οποία βέβαια αμυνόταν υποδειγματικά. Στο 10’ οι «κόκκινοι» είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, όταν μετά από μεγάλη μπαλιά του Άρνολντ, ο Χέντερσον μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 20ο λεπτό η Τσέλσι κέρδισε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα ο Κάι Χάβερτς με… καλλιτεχνική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «μπλε».

Στο 23’ ο Χέντερσον γέμισε στο δεύτερο δοκάρι και τελευταία στιγμή ο Αθπιλικουέτα έδιωξε πριν σκοράρει ο Μανέ. Στο 35’ ο Λουκάκου σούταρε από κοντά, ωστόσο ο Άλισον ήταν εκεί για να του πει όχι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βέλγος έκανε ωραία κάθετη στον Μάουντ, με το πλασέ του από θέση τετ-α-τετ να περνάει λίγο άουτ.

Όλα έδειχναν πως η Τσέλσι θα πήγαινε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ωστόσο στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων άλλαξαν όλα. Μετά από φάση διαρκείας και προβολή του Ζότα, η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και μετά στο χέρι του Τζέιμς. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, δόθηκε πέναλτι για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ο Τζέιμς αποβλήθηκε και δυο λεπτά αργότερα ο Σαλάχ από τα 11 βήματα έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Τόμας Τούχελ έπρεπε να βάλει τα δυνατά της καθώς είχε αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Τζέιμς και το έργο της ήταν σαφώς πιο δύσκολο. Ο Ζότα στο 51ο λεπτό έκανε μια ωραία κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σαλάχ, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα ο Φαν Ντάικ σούταρε, με τον Μεντί να διώχνει ωραία.

Στο 64ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου έκανε γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ματίπ. Παρόλο που η Τσέλσι έπαιζε με 10 παίκτες, προσπαθούσε με… φαρμακερές αντεπιθέσεις να βρει ένα γκολ, με τον Κόβατσιτς να κάνει το πλασέ στο 84’, αλλά ο Άλισον έδιωξε. Ένα λεπτό αργότερα η Λίβερπουλ είχε δυο διαδοχικές φάσεις.

Ο Σαλάχ πρώτα πλάσαρε και ο Άρνολντ στη συνέχεια έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Μεντί να δηλώνει παρών και στις δύο στιγμές. Στο 86’ ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Ρόμπερτσον, αλλά δεν… έφτανε. Τελευταία φάση στο 90ο λεπτό όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Ζότα έκανε μια ωραία κεφαλιά, αλλά ο Μεντί έδιωξε σε κόρνερ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να μένουν ισόπαλες (1-1).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ