aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο με την πρόταση για 5η κατηγορία!

Αλλάζει το αγγλικό ποδόσφαιρο με την πρόταση για 5η κατηγορία!

Νέα κατηγορία, με μοιρασιά 20 ομάδων σε όλες, ώστε να γίνουν πλέον πέντε στα επαγγελματικά στρώματα, προτείνει η Football League, σε μια πρόταση που μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη αλλαγή του αγγλικού ποδοσφαίρου από το 1992, όταν και «γεννήθηκε» η Πρέμιερ Λιγκ!  

Η πρόταση της διοργανώτριας αρχής των τριών – αυτή τη στιγμή – μικρότερων επαγγελματιών κατηγοριών, αφορά τη δημιουργία ακόμα μιας λίγκας, με συμμετοχή 20 ομάδων ώστε στο σύνολό τους να γίνουν 100 ανάμεσα στις πέντε επαγγελματικές λίγκες.

Σύμφωνα με τη Football League, αυτή η πρόταση μπορεί να βοηθήσει πολύ στον ομαλό προγραμματισμό κάθε αγωνιστικής στα πρωταθλήματα ώστε ν’ αποφεύγονται οι μπελάδες με τις ημερομηνίες, ενώ θα έχει και πολύ θετικό αντίκτυπο στο οικονομικό κομμάτι.

Σε πρώτο στάδιο, η Πρέμιερ Λιγκ και η FA έχουν εμφανιστεί θετικές στο ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας, πέμπτης κατηγορίας επαγγελματικού αγγλικού ποδοσφαίρου, κάτι που αν εγκριθεί, θα εισαχθεί από το 2019.

Οι 72 σύλλογοι των τριών χαμηλότερων κατηγοριών της Football League θα συζητήσουν εκτενώς την πρόταση και θα πάρουν απόφαση, στο Συμβούλιο του Ιουνίου του 2017.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ