aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑκάθεκτη στο FA Cup η Μάντσεστερ Σίτι, μετά την Τσέλσι απέκλεισε και την Άρσεναλ (vid)

Ακάθεκτη στο FA Cup η Μάντσεστερ Σίτι, μετά την Τσέλσι απέκλεισε και την Άρσεναλ (vid)

Γαλάζιο βάφτηκε το ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ για ον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «πολίτες» να παίρνουν τη νίκη με 1-0 στο «Έτιχαντ», χάρη σε ένα γκολ του Νέιθαν Άκε, στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ τακτική από τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Μικέλ Αρτέτα, τελικά ο δάσκαλος νίκησε τον μαθητή, οδηγώντας την ομάδα του στη φάση των «16» του φετινού FA Cup.

Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη το ματς, με τον δραστήριο Τροσάρ να αναγκάζει τον Ορτέγκα σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 5’, με τη Σίτι να απαντάει στο 9’, με τον Τέρνερ να προλαβαίνει τον Χάαλαντ και με τον Νορβηγό να προσπαθεί να σκοράρει με ψαλιδάκι εκτός περιοχής, αλλά ο Τομιγιάσου πρόλαβε να απομακρύνει.

Στο 21’ ο Ορτέγκα είπε ξανά «όχι» στον Τροσάρ, ενώ στο 25’ ο Ντε Μπρόινε συνέκλινε από τα δεξιά και σούταρε με φάλτσο, ελάχιστα άουτ. Στο 30’ ο Στόουνς αποχώρισε τραυματίας για τη Σίτι και ο Ενκέτια δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση. Στο 38’ ο Χάαλαντ πλάσαρε άστοχα.

Τελικά, η Σίτι πήρε το προβάδισμα στο 64’, με ένα σουτ του Άλβαρεζ να σταματάει στο δοκάρι, πριν ο Άκε πάρει το… ριμπάουντ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 67’ ο Ενκέτια έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Λαπόρτ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, με τους «κανονιέρηδες» να πιέζουν, αλλά να μην βρίσκουν ποτέ τον τρόπο για να κάνουν το 1-1.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ