aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑγρίεψε πριν τον ΠΑΟΚ η Τσέλσι, αεράτη η Σίτι και «διπλό» για Άρσεναλ

Αγρίεψε πριν τον ΠΑΟΚ η Τσέλσι, αεράτη η Σίτι και «διπλό» για Άρσεναλ

Με νίκες (εύκολα ή δύσκολα) για τους μεγάλους, συνεχίστηκε η δράση στην Αγγλία και στο «πακέτο» των 17:00, μετά το «διπλό» της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ.

Με τον Εντέν Αζάρ να κάνει χατ τρικ και να ανατρέπει το προβάδισμα που πήρε η Κάρντιφ, η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 4-1, έκανε το 5/5 στην Premier League κι έδειξε έτοιμη ενόψει ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα στην πρεμιέρα του Europa League. Τραυματίας αποχώρησε ο Κόβασιτς.

Το «απόλυτο» διατήρησε και στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι, που είδε τους Ουαλούς να της βάζουν δύσκολα στο πρώτο τέταρτο, όμως τελικά με την ποιότητά της δεν είχε πρόβλημα να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Αζάρ ανέτρεψε πριν το ημίχρονο το σκορ και με το τελικό 4-1 παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Λίβερπουλ και μπορεί πια να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι της Πέμπτης (20/9) με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η Κάρντιφ πάντως διεκδίκησε ό,τι περισσότερο μπορούσε από το παιχνίδι, «παγώνοντας» έστω για λίγο το Στάμφορντ Μπριτζ στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 16’, όταν ο Μόρισον εκτέλεσε δυνατά το φάουλ, ο Κεπα απέκρουσε ασταθώς και και ο Μπαμπα σκόραρε από κοντά με κεφαλιά για το 0-1.

Έκτοτε οι «μπλε» ανέβασαν «στροφές» και αφού έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Αλόνσο και τον Κόβασιτς, βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με τον Αζάρ. Στο 37 ο Βέλγος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και από μακριά σημάδεψε σωστά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Πριν μάλιστα προλάβει η Κάρντιφ να χωνέψει την ισοφάριση, βρέθηκε και πίσω στο σκορ (44’), ξανά εξαιτίας του Αζάρ, που με σουτ χαμηλά διπλασίασε ομαδικά και ατομικά τέρματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κυριάρχησε, έστω κι αν έχασε από το 50’ τον Κόβασιτς, που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Μπάρκλεϊ. Στο 80’ η πίεση απέδωσε καρπούς, με τον Αζάρ να ευστοχεί σε πέναλτι που έκανε ο Μπαμπα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γουίλιαν έγραψε με τη σειρά του το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας με φαλτσαριστό σουτ το τελικό 4-1.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σάρι έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ η Κάρντιφ έμεινε στους 2 με την τρίτη ήττα της στη φετινή Premier League.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κεπα, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Λουίζ, Καντέ, Κόβασιτς (50′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Πέδρο (68′ Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (84′ Ζαπακόστα)

Κάρντιφ: Έθεριτζ, Μόρισον, Μπένετ,Μπαμπα, Εκουέλε, Ραλς, Καμαρασα, Χόιλετ, Άρτερ (46′ Ρίτσαρντς), Ρέιντ (71′ Πάτερσον), Γουάρντ (77′ Μαντίν)

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια από τις κλασικές της νίκες στο «Etihad» (αν και φέτος δυσκολεύτηκε σε κάποια ματς), επικρατώντας 3-0 της Φούλαμ, έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο μέρος. Μόλις στο 2’, ο Σάνε μετά την ταχύτατη επίθεση με τον Φερναντίνιο και το ωραίο γύρισμα του Βραζιλιάνου έγραψε το 1-0 , με τον Σίλβα στο 21’ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 21ο λεπτό. Ο Στέρλινγκ από κοντά στο 47’ έκανε το 3-0.

Πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-2), η Άρσεναλ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Νιούκαστλ. Στο 50’, ο Τσάκα με ωραία εκτέλεση φάουλ αλά… Οζίλ, άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ντουμπράβκα, που βρήκε ελάχιστα την μπάλα με τα ακροδάκτυλα. Όπως και στο 58’ στο πλασέ του Γερμανού, μετά την κόντρα στο σουτ του Λακαζέτ από το ύψος του πέναλτι και ενώ είχε προηγηθεί πλαγιοκόπηση του Τσάκα από τ’ αριστερά. Στις καθυστερήσεις, ο Κλαρκ μείωσε, αλλά ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν οι Λονδρέζοι.

Πολύ εύκολο απόγευμα για την Μπόρνμουθ απέναντι στη Λέστερ (4-2). Ουσιαστικά και αυτήν κλείδωσε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όπου σφραγίστηκε η καλή της εικόνα με το 3-0, με τα δύο τέρματα του Φρέιζερ (19’, 37’) και το πέναλτι του Κινγκ στο 41’. Ο Σμιθ (από ασίστ του Φρέιζερ) συμπλήρωσε το… καρέ και οι φιλοξενούμενοι, που έπαιζαν με δέκα από το 69’ λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Μόργκαν, καμουφλάραν την κακή τους εικόνα με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 15/9
Τότεναμ-Λίβερπουλ 1-2 (93′ Λαμέλα – 39′ Βαινάλντουμ, 54′ Φιρμίνο)
Μπόρνμουθ-Λέστερ 4-2 (19′, 37′ Φρέιζερ, 41′ πέν. Κινγκ, 81′ Σμιθ – 88′ πέν. Μάντισον, 89′ Ολμπράιτον)
Τσέλσι-Κάρντιφ 4-1 (37′, 44′, 80′ πέν. Αζάρ, 83′ Γουίλιαν – 16′ Μπαμπά)
Χάντερσφιλντ-Κρίσταλ Πάλας 0-1  (38′ Τζάτζα)
Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 3-0 (2′ Σανέ, 21′ Ντ. Σίλβα, 47′ Στέρλινγκ)
Νιούκαστλ-Άρσεναλ 1-2 (90+1′ Κλαρκ – 49′ Τζάκα, 58′ Οζίλ)
Γουότφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 16/9
Γουλβς-Μπέρνλι (15:30)
Έβερτον-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα, 17/9
Σαουθάμπτον-Μπράιτον (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο, 22/9 (17:00)
Φούλαμ-Γουότφορντ (14:30)
Μπέρνλι-Μπόρνμουθ
Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Λέστερ-Χάντερσφιλντ
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουλβς
Μπράιτον-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 23/9
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (15:30)
Άρσεναλ-Έβερτον (18:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ