aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑγχωτικό… ποδαρικό για Σίτι!

Αγχωτικό… ποδαρικό για Σίτι!

Με την ψυχή στο στόμα, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-1 την Σάντερλαντ εντός έδρας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε στο 4′ με το πέναλτι του Αγουέρο, όμως στη συνέχεια η καλά οργανωμένη άμυνα των «μαυρογατών» της στέρησε τη δυνατότητα να… καθαρίσει το ματς.

Εκτός αυτού, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ντεφό στο 71′, προκαλώντας έντονη ανησυχία στο κοινό του «Etihad»! Τελικά η επιθετική λύση για λογαριασμό της Σίτι δόθηκε στο 87′ με τον ΜακΝερ να σημειώνει αυτογκόλ!

Το ματς

Δεν χρειάστηκε πολύ. Μόλις τέσσερα λεπτά για να φέρει η Μάντσεστερ Σίτι το παιχνίδι στα μέτρα της και να θέσει τις βάσεις για το καλό… ποδαρικό. Ήταν η στιγμή που οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι και ο Αγουέρο ευστόχησε από τα έντεκα βήματα… Από την άσπρη βούλα, λοιπόν, το πρώτο γκολ του Πεπ Γκουαρντιόλα!

Η Σάντερλαντ από τη μεριά της εστίασε στα αμυντικά της καθήκοντα και περίμενε τυχόν λάθος για να… γεμίσει στον Ντεφό. Λίγες φορές η τακτική της δούλεψε και μάλιστα λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο εξαιρετικός Καμπαγιέρο απέκρουσε σωτήρια την προσπάθεια του Άγγλου επιθετικού στο 40′. Γενικά η Σίτι δεν είχε πρόβλημα. Κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα, είχε τον έλεγχο και έψαχνε- χωρίς αποτέλεσμα- να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων για να θέσει γερές βάσεις για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν από καθαρίσουν το ματς. Η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως, δεν τους άφησε περιθώρια για κάτι καλό και το σκορ παρέμεινε… ανοιχτό! Πράγματι, η τακτική- άμυνα και γιόμες στον Ντεφό- είχε αποτέλεσμα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόις, αφού στο 71′ σε μια από τις λιγοστές καλές στιγμές των «μαυρογατών», ο Άγγλος επιθετικός έγραψε το 1-1!

Ψυχρολουσία στο «Etihad», με τον Γκουαρντιόλα να ανακατεύει την «τράπουλα», ελπίζοντας σε άμεση απάντηση! Από τους παίκτες του.. λύση δεν βρέθηκε, αντίθετα ο αντίπαλος της Σίτι, ο ΜακΝερ, ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας στους αντιπάλους τη νίκη…

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί (80′ Ιεανάτσο), Φερναντίνιο, Σίλβα (64′ Nτελφ), Νολίτο (59′ Νάβας), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Σάντερλαντ: Μανόνε, Λαβ, Φαν Άνχολντ, Καμπούλ, Κονέ, Ο’ Σι, Ρόντουελ, Γκουτς (65′ Κχαζρί), Γουάτμορ (64′ Γιανουζάι), Μπορίνι, Ντεφό (83′ ΜακΝερ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ