aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΑυτή είναι μαγεία: Πρωταθλήτρια η Σίτι με ανατροπή αλά Αγουέρο, 10 χρόνια μετά! (vids)

Αυτή είναι μαγεία: Πρωταθλήτρια η Σίτι με ανατροπή αλά Αγουέρο, 10 χρόνια μετά! (vids)

Απίθανο, ιστορικό, συναρπαστικό! Πόσες λέξεις να βρεθούν; Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ξανά Πρωταθλήτρια Αγγλίας με απίστευτο τρόπο! Επικράτησε 3-2 της Άστον Βίλα με ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά θυμίζοντας… Αγουέρο από το 2012 και έτσι η Λίβερπουλ παρά το δικό της 2-1 με ανατροπή επί της Γουλβς στο «Άνφιλντ» τερμάτισε τελικά δεύτερη. Απίστευτη μάχη των διεκδικητών του τίτλου, τρομερά συναισθήματα, ένα πρωτάθλημα μαγικό! Στο 2-1 η Τσέλσι κόντρα στην υποβιβασμένη Γουότφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-2

Ο Στίβεν Τζέραρντ άφησε τον Μαρτίνες να πάρει ανάσες, τοποθέτησε στην εστία τον Όλσεν κι εκείνος ήταν αξιοπρεπέστατος απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες» μπορεί να ξεκίνησαν πολύ καλά και να είχαν τον έλεγχο, όμως, όσο το ματς προχωρούσε, η Βίλα κατάφερνε με την οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο να μην επιτρέπει πολλά και φυσικά απαγόρευε στη Σίτι να γίνει επικίνδυνη. Σε μια στιγμή με τον Ζεσούς ο Όλσεν ήταν παρών και φρόντισε να μην διατρέξει μεγάλο κίνδυνο η εστία του και ήταν λογικό οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να είχαν πλέον περισσότερο άγχος από τη Λίβερπουλ ώστε να παραμείνουν στην κορυφή μέχρι το τέλος.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Βίλα άνοιξε το σκορ με την πρώτη της τελική στο παιχνίδι!

Στο 37ο λεπτό ο Ντιν έφυγε από αριστερά και η σέντρα του Γάλλου έκανε τον Μάτι Κας να πεταχτεί πρώτος στη μπάλα για να πάρει την κεφαλιά και να ανοίξει το σκορ (1-0)! Στο 43′ ο Γουότκινς προσπάθησε να βρεθεί μόνος για το δεύτερο γκολ, τον πίεσε ο Φερναντίνιο, μπλόκαρε ο Έντερσον και το ματς είχε γίνει πλέον… σκληρό ροκ! Ο Ντε Μπρόινε ήθελε (και έπρεπε) να πάρει τη Σίτι στις πλάτες του, όμως έπρεπε να εκδιωχθεί όλο το άγχος πρώτα. Η Σίτι με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε ακριβώς αυτό που απαιτούσε η περίσταση. Επιχείρησε να «πνίξει» την Βίλα και να περιορίσει το ματς στο… επιθετικό της τρίτο.

Οι Ζέσους και Ρόδρι έχασαν ευκαιρίες, ο Όλσεν έπαιζε τον δικό του ρόλο στη διατήρηση αυτού του 1-0 και οι συμπαίκτες του τον βοήθησαν πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ! Στο 69′ με τη δεύτερη τελική τους στο ματς οι «χωριάτες» έκαναν το 2-0 με υπέροχη ντρίμπλα του Κουτίνιο και τρομερό τελείωμα! Ο Όλσεν έκανε το βολέ, ο Γουότκινς την ασίστ με το κεφάλι, ο Βραζιλιάνος μάγος «εκτέλεσε» τη Σίτι! Αν και ήταν στα… χαμένα, η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρήκε σφυγμό στο 76′ με τον Γκουντογκάν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από σέντρα του Στέρλινγκ μειώνοντας στο σκορ. Και ο Ζιντσένκο στο 78′ έστρωσε στον Ρόδρι έξω από την περιοχή με τον Ισπανό να σουτάρει χαμηλά για το 2-2 και τη νέα ελπίδα του τίτλου! Και στο 82′ ο Γκουντογκάν έκανε και την ολική ανατροπή μπαίνοντας με τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 από την ασίστ του Ντε Μπρόινε! Ο Γερμανός είχε μπει στο 68′ και μέχρι το 82′ είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην τεράστια ανατροπή, για τον 4ο τίτλο στις τελευταίες 5 σεζόν! Γι’ ακόμα μια χρονιά, η Πρέμιερ Λιγκ προκάλεσε καρδιοχτύπια, μαγικές στιγμές, δραματικές εξελίξεις και οι «πολίτες» πήραν και πάλι το τρόπαιο.


Λίβερπουλ – Γουλβς 3-1

Το «καυτό» Άνφιλντ για λίγο… πάγωσε και σίγησε βλέποντας το τεράστιο λάθος του Κονατέ στο 2′ από το βολέ του Σα, με τον Χιμένες να φεύγει στην πλάτη του Γάλλου και να δίνει έτοιμο γκολ στον Πέδρο Νέτο για το 1-0 της Γουλβς! Φυσικά αυτό έκανε τον κόσμο στο Etihad να πανηγυρίσει και την Σίτι να χαλαρώσει, ωστόσο, οι «κόκκινοι» είχαν αντίδραση. Κι αφού στο 18′ γλίτωσαν το δεύτερο γκολ με τον Ντεντόνκερ να χάνει τεράστια ευκαιρία με σουτ από καλή θέση, ήρθε το 1-1 και η νέα ελπίδα στο λιμάνι.

Στο 24′ ο Τιάγκο με καταπληκτική τακουνιά έβγαλε τον Μανέ «φάτσα» με τον Σα και ο Σενεγαλέζος πλάσαρε σωστά για το 1-1. Η ατμόσφαιρα άλλαξε αμέσως και οι «κόκκινοι» το πίστεψαν πολύ περισσότερο πλέον για να συνεχίσουν την αντεπίθεσή τους. Βέβαια, έπρεπε να προσέξουν πολύ περισσότερο τα αμυντικά τους καθήκοντα και στο 38′ πάλι η ομάδα του Κλοπ ήταν τυχερή που ο Χουάνγκ μόνος κόντρα στον Άλισον απέτυχε να σκοράρει.

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να σκοράρει ξανά στο 50′, πάλι με τον Μανέ, όμως, αυτή τη φορά η πάσα του Ζότα είχε τον Σενεγαλέζο εκτεθειμένο κι έτσι δεν μέτρησε ποτέ το γκολ. Το 1-1 παρέμεινε για τους «κόκκινους» που παράλληλα αγχώνονταν στις εξέδρες αφού άκουγαν ότι η Σίτι ανέβαζε τις στροφές στα κόκκινα. Ο Ζότα σε τελική πέτυχε τον Μανέ που ήταν πεσμένος στο έδαφος και στο 58′ μπήκε και ο Σαλάχ για να βρεθεί το γκολ που… ίσως και να έδινε τον τίτλο! Μέσα σ’ όλα, ο Τιάγκο φάνηκε ν’ αποκομίζει μυϊκό πρόβλημα και να είναι αμφίβολος για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ ήρθε στο 84ο λεπτό με τον Σαλάχ να σκοράρει από τρομερά δύσκολη θέση δίπλα από το δοκάρι, με τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Χιμένες, ωστόσο, η Σίτι είχε ήδη κάνει την ανατροπή με τη Βίλα… Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ρόμπερτσον στο 89′ μετά από ωραία συνεργασία με τον Φιρμίνο από αριστερά.


Τσέλσι – Γουότφορντ 2-1

Η Τσέλσι με τον Μπόελι ξανά παρόντα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν είχε πρόβλημα από το πρώτο λεπτό να δείξει στην Γουότφορντ ότι δεν θα είχε τύχη στο παιχνίδι. Άλλωστε οι hornets έπαιζαν απλά για την τιμή τους, έχοντας υποβιβαστεί εδώ και καιρό στην Τσάμπιονσιπ. Στο 11ο λεπτό ο Κένεντι στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα των «μπλε» έπειτα από πέντε χρόνια από αριστερά έκανε την χαμηλή μπαλιά προς τον Χάβερτς που με εύκολο πλασέ έγραψε το 1-0 για το σύνολο του Τούχελ.

Φυσικά το παιχνίδι ήταν παντελώς αδιάφορο με τους «μπλε» να έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση και να παίζουν για τη χαρά του κόσμου τους το τελευταίο ματς, ενώ, οι οπαδοί αποχαιρέτησαν με καθολικό χειροκρότημα και όρθιοι τον Αντόνιο Ρούντιγκερ που αποχωρεί από τον σύλλογο και αντικαταστάθηκε από τον Μπάρκλεϊ για ν’ αποθεωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσέλσι έγινε πλέον και η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που ποτέ μέχρι και φέτος δεν έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, σε μια ολόκληρη σεζόν! Η Γουότφορντ στο 87′ με κεφαλιά του Γκόσλινγκ ισοφάρισε, όμως, οι γηπεδούχοι θα κατάφερναν να κλείσουν τη χρονιά με νίκη, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπάρκλεϊ με τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ