aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΑυτά είναι τα νέα δεδομένα για τη Χρυσή Μπάλα

Αυτά είναι τα νέα δεδομένα για τη Χρυσή Μπάλα

Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας της FIFA με το γαλλικό περιοδικό France Football, που από το 2010 είχαν συμπράξει για την απονομή του βραβείου στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Πλέον τα βραβεία θα είναι δύο διαφορετικά, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν το 2010, με το France Football να επιστρέφει στην παραδοσιακή διαδικασία απονομής του βραβείου.

Εκείνοι που θα αποφασίζουν από εδώ και στο εξής για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς που θα παίρνει την Χρυσή Μπάλα, που καθιέρωσε το γαλλικό περιοδικό το 1956, θα είναι μόνο οι δημοσιογράφοι, όπως ακριβώς δηλαδή γινόταν και πριν το 2010. Επί της ουσίας, στη διαδικασία δεν θα έχουν λόγο οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων που έπαιρναν μέρος στην επιλογή των υποψηφίων τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα μία αλλαγή που είναι στα σκαριά, είναι η αύξηση των υποψηφίων από 23 σε 30, ενώ θα καταργηθεί και το ενδιάμεσο στάδιο, της ανακοίνωσης δηλαδή των τριών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Πριν το τέλος του ημερολογιακού έτους θα ανακοινωθεί η τελική λίστα, από την οποία θα επιλέγεται ο κορυφαίος της χρονιάς.

Η FIFA από την άλλη, θα καθιερώσει ξεχωριστό δικό της βραβείο για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, στο οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίζουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ