aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαPREMIER LEAGUEΆφησε βαθμούς στο Λονδίνο η Σίτι και ελπίζει η Λίβερπουλ

Άφησε βαθμούς στο Λονδίνο η Σίτι και ελπίζει η Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο σε ένα συναρπαστικό ματς και αύξησε σε τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από την Λίβερπουλ, κρατώντας όμως τους ζωντανούς στο κόλπο του τίτλου τους κόκκινους.

Μπλόκο στην πρωτεύουσα για την πρωταθλήτρια και η αγωνία για την υπόθεση τίτλος στη φετινή Premier League παρατείνεται. Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ακυρώσει το προβάδισμα των δύο γκολ της Γουέστ Χαμ από το πρώτο μέρος με τα γκολ του Μπόουεν αφού σκόραρε δις στο δεύτερο μέρος, όμως στο 86′ ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το πέναλτι του Μαχρέζ και απέτρεψε την ανατροπή, γεγονός που δεν επέτρεψε στους “πολίτες” να κλειδώσουν το πρωτάθλημα από την προτελευταία αγωνιστική.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μεν στο +4 στη βαθμολογία όμως η Λίβερπουλ έχει ματς λιγότερο, αυτό στην έδρα της Σαουθάμπτον την ερχόμενη Τρίτη, κάτι που σημαίνει πως αν οι ρεντς του Κλοπ περάσουν νικηφόρα από το “Σεντ Μέρις” θα παίξουν τα ρέστα τους την τελευταία αγωνιστική, ποντάροντας σε δική τους νίκη στο Άνφιλντ επί της Γουλβς και ταυτόχρονα απώλεια βαθμών της Σίτι στο Έτιχαντ απέναντι στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν στο φινάλε, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ έχουν το πάνω χέρι αφού υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων αυτή τη στιγμή, έχοντας +72 έναντι +65 της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ.

Το ματς
Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 13 τελικές και 78% κατοχή μπάλας, όμως η Γουέστ Χαμ ήταν ο ορισμός της αποτελεσματικής ομάδας, αφού στις 3 φάσεις που δημιούργησε, οι δύο κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες σε αυτό το διάστημα ήταν ο Τζάροντ Μπόουεν, ο οποίος νίκησε δις τον Έντερσον και έβαλε φωτιά στις εξέδρες του “London Stadium”.

Το 1-0 για τους Λονδρέζους έγινε στο 24′, με τον Φορνάλς να βγάζει υπέροχη κάθετη μπαλιά και τον Μπόουεν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Άγγλο φορ να προσπερνάει και τον Έντερσον και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία από πλάγια θέση.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, τα σφυριά έκαναν δύο τα τέρματά τους και αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεση στην Σίτι, με τον Αντόνιο να τροφοδοτεί αυτή τη φορά τον Μπόουεν, και τον Άγγλο να σκοράρει με συρτό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Παρά τα δύο γκολ στην πλάτη της η Σίτι δεν παράτησε σε κανένα σημείο το ματς, ξέροντας άλλωστε πως με ανατροπή αγκάλιαζε τον τίτλο, και μέχρι το 70ο λεπτό είχε καταφέρει να φέρει τον αγώνα στα ίσα. Στο 49′ ήταν ο Γκρίλις που μείωσε σε 2-1 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που νίκησε τον Φαμπιάνσκι με τη συνδρομή του… Ντόουσον (βρήκε πάνω του η μπάλα) ενώ στο 69′ έγινε το 2-2 με δώρο της άμυνας των Λονδρέζων.

Συγκεκριμένα του Τσουφάλ, που σε προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ από τα αριστερά, την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας του Φαμπιάνσκι γράφοντας το 2-2.

Το τελευταίο 20λεπτο ήταν συναρπαστικό αφού και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους (οι περισσότερες ήταν στην πλευρά της Σίτι), με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να έχουν πάντως τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή λίγο πριν το φινάλε αλλά να την πετούν στα σκουπίδια.

Ο Ζεσούς ανατράπηκε από τον Ντόουσον, ο διαιτητής Τέιλορ συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε την άσπρη βούλα βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ, με τον Μαχρέζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον Φαμπιάνσκι να τον νικάει κατά κράτος, πέφτοντας στην αριστερή γωνία του και αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, με την Σίτι να έχει μεν το +4 από την Λίβερπουλ αλλά να ξέρει πως σε περιπτωση που οι κόκκινοι περάσουν νικηφόρα από το “Σεντ Μέρις” την ερχόμενη Τρίτη (17/5), η νίκη είναι μονόδρομος στο ματς με την Άστον Βίλα στις 22 Μαΐου αν θέλει να κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ζουμά, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λαντσίνι (77′ Νομπλ), Φορνάλς (90′ Τζόνσον), Αντόνιο (95′ Γιαρμολένκο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Γκρίλις, Ζεσούς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ