aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGA4+1 προπονητές που είναι... free και έτοιμοι για αλλαγή!

4+1 προπονητές που είναι… free και έτοιμοι για αλλαγή!

Εν αναμονή της επόμενης μεγάλης περιπέτειάς τους οι παρακάτω πέντε προπονητές άφησαν γερό αποτύπωμα στα ευρωπαϊκά γήπεδα και τώρα, παίρνουν απλά το χρόνο τους μέχρι την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Αν και όποτε αυτή έρθει!

Ερνέστο Βαλβέρδε

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο μέρος των επιτυχιών του το έχει ζήσει με την Μπαρτσελόνα. Στην Ελλάδα είναι γνωστός και μνημονεύεται συχνά για το επιτυχημένο πέρασμά του και από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι από τις 13 Ιανουαρίου 2020 ελεύθερο «πουλί» αφού η συνεργασία του με τους «μπλαουγκράνα» λύθηκε κακήν κακώς λόγω…σχολίων τρίτων προσώπων που βαφτίστηκαν «ασυμφωνίες» και τώρα αναμένει την επόμενη μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

Στα 56 του, έχει πανηγυρίσει με τους Καταλανούς ένα σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας και δύο φορές έχει στεφθεί πρωταθλητής της La Liga. Βέβαια, και στον Ολυμπιακό πέτυχε τίτλους και τρόπαια. Δύο Κύπελλα Ελλάδος και 3 πρωταθλήματα σήκωσε με τους ερυθρόλευκους.

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

Έφυγε από τον πάγκο της Τότεναμ μετά από πέντε σερί χρόνια παρουσίας στις 19 Νοεμβρίου του 2019. Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο μέτρησε 2002 ημέρες στην τεχνική ηγεσία των «σπιρουνιών» και η αιτία που η συνεργασία του λύθηκε με τους Άγγλους ήταν τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων μηνών σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι ο μοναδικός από τη λίστα αυτή που δεν έχει πανηγυρίσει κανέναν τίτλο μέχρι στιγμής και στα 48 του, ο Αργεντινός παραμένει έτοιμος να αναλάβει κάποια νέα ομάδα για να σηκώσει και κούπα εν τέλει.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Από το 2014 που υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκατσε στον πάγκο της «γηραιάς κυρίας» για συνολικά 271 ματς όπου μέτρησε 191 νίκες, 39 ήττες και 41 ισοπαλίες. Τον Ιούνιο του 2019, ο Ιταλός προπονητής οδηγήθηκε στην απόλυση από τους «μπιανκονέρι» με τους λόγους να είναι πολλοί και οι φήμες σχετικά με την επιρροή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοίκηση έδιναν και έπαιρναν σχετικά με την εξέλιξη αυτή.

Με τη Γιουβέντους που ήταν και η τελευταία ομάδα που προπόνησε ο Αλέγκρι πανηγύρισε πέντε πρωταθλήματα Ιταλίας, δύο Σούπερ Καπ και τέσσερα Κύπελλα Ιταλίας.

Μαουρίσιο Σάρι

Tο πιο σύντομο πέρασμά του από την Γιουβέντους έκανε και ο Μαουρίσιο Σάρι ο οποίος, ωστόσο, έφυγε με το κεφάλι ψηλά έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα για τη χρονιά που πέρασε.

Μόλις 51 ματς έκατσε στον πάγκο του ιταλικού συλλόγου ο 61χρονος τεχνικός και στο διάστημα από τον Ιούλιο 2019 έως τον Αύγουστο 2020 σήκωσε την κούπα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Έφυγε άμεσα καθώς ο αποκλεισμός από τη Λιόν για το Champions League σφράγισε στην πραγματικότητα την απόφαση της διοίκησης.

Λεονάρντο Ζαρντίμ

Η πορεία του στη Μονακό ήταν ακριβώς 12 μήνες, από τις 27 Ιανουαρίου που προσελήφθη μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, ο Ζαρντίμ δεν κατάφερε να πετύχει και πολλά με τη γαλλική ομάδα στη δεύτερη θητεία του. Βέβαια, είχε περάσει και στο παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, όπου είχε παραμείνει για τέσσερα χρόνια και είχε πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα.

Ο Πορτογάλος είχε περάσει και από την Ελλάδα και αυτός ως προπονητής του Ολυμπιακού και είχε πετύχει την κατάκτηση του νταμπλ τη χρονιά 2012/13.

Παρότι ακούστηκε πολύ αυτό το καλοκαίρι για διάφορους συλλόγους, όπως η Φλαμένγκο, παραμένει ανενεργός και περιμένει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ