aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΠώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα επηρεάσει την Premier League και τις υπόλοιπες διοργανώσεις

Πώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα επηρεάσει την Premier League και τις υπόλοιπες διοργανώσεις

Περίπου έναν χρόνο πριν τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και ενώ η μάχη στα προκριματικά παντού στον κόσμο φουντώνει, τα ερωτήματα σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το καλεντάρι στην έναρξη της σεζόν 2022-2023 παραμένουν.

Το Μουντιάλ στο Κατάρ θα είναι το πρώτο στην ιστορία, θυμίζουμε, που θα διεξαχθεί χειμώνα και όχι καλοκαίρι, λόγω, φυσικά, των καυτών θερμοκρασιών, που επικρατούν τους θερινούς μήνες (σχεδόν καθημερινά σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, το οποίο βρίσκεται επί της ανατολικής ακτής της Αραβικής Χερσονήσου.

Σαφέστατα οι θερμοκρασίες για τους παίκτες είναι πιο… ανθρώπινες το φθινόπωρο-χειμώνα, με τη σέντρα του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου να είναι προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου και τον τελικό να λαμβάνει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου, επτά ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2022! Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται, αυτό θα συμβεί του χρόνου.

Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ θα επηρεάσει όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Χωρίς ακόμη να υπάρχει κάτι επίσημο, φαίνεται πως η Premier League, που έχει πολύ «βαρύ» πρόγραμμα, θα δείξει τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

Στην Αγγλία, λοιπόν, το πιθανότερο είναι πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μια βδομάδα νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Φέτος, θυμίζουμε, η σέντρα έγινε στις 13 Αυγούστου. Και αντίστοιχα, δε, θα τελειώσει και μια βδομάδα αργότερα, στα τέλη Μαΐου. Συνήθως η Premier League αρχίζει στα μέσα Αυγούστου και ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Λογικά, εξάλλου, θα «περάσει» η πρόταση, η Premier League να διακοπεί για έξι εβδομάδες, καθώς τόσες θα λείπουν οι παίκτες για προετοιμασία και αγώνες στο Κατάρ. Τα ματς, δηλαδή, να σταματήσουν στις 12 Νοεμβρίου και να αρχίσουν ξανά με την Boxing Day στις 26 Δεκεμβρίου, οκτώ ημέρες αφότου μάθουμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Με βάση αυτό το πλάνο, που είναι και το επικρατέστερο σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, τα σαββατοκύριακα χωρίς Premier League είναι έξι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Championship, επίσης αναμένεται να διακοπεί, αλλά για λιγότερο από έξι εβδομάδες, ενώ League One και League Two αναμένεται να συνεχιστούν κανονικά.

Καταλαβαίνει κανείς πως κάθε είδους αλλαγή προγράμματος από εκεί και πέρα θα είναι σκέτος πονοκέφαλος για τη Λίγκα, καθώς η εορταστική περίοδος είναι ήδη παραδοσιακά η πιο γεμάτη περίοδος της σεζόν, με άφθονα μεσοβδόμαδα παιχνίδια.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1 είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν το ίδιο σχέδιο.

Τέλος, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή το Champions League, το Europa League και το Europa Conference League, ούτε εδώ έχουμε οριστική απόφαση για την ώρα. Η UEFA έχει «κλειδώσει» τις ημερομηνίες των τελικών για το 2023. Για παράδειγμα, ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο Μόναχο έχει οριστεί για τις 27 Μαΐου. Φαντάζει δύσκολο να δοθεί παράταση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και να… πιάσουμε Ιούνιο. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι ομάδες είτε στη φάση των ομίλων είτε αργότερα, στα νοκ-άουτ, να δίνουν back-to-back αγώνες κάθε βδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ