aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGA«Πόλεμος» στην Ευρώπη για τα πόδια του Νεϊμάρ

«Πόλεμος» στην Ευρώπη για τα πόδια του Νεϊμάρ

Οι πρόεδροι της Παρί Σ.Ζ Νασέλ Αλ Κελαιφί και της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, συναντήθηκαν χθες για πρώτη φορά μετά την μεταγραφή Νεϊμάρ. Ήταν στη Μαδρίτη και όπως αναφέρει η As, δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά. Και οι δύο είναι μέρος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Συλλόγων (ECA), η οποία συνεδρίασε στο ξενοδοχείο Phoenix στην ισπανική πρωτεύουσα. Μαζί τους οι εκπρόσωποι των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, συμπεριλαμβανομένης της Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπάγερν, Λυών, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Μπαρτομέου και Αλ Κελαιφί δεν έχουν ακόμη μιλήσει. Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δημοσίως, κανείς δεν κατηγόρησε για κάτι τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν σχετικά με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Αλλά στους διαδρόμους του ξενοδοχείου το θέμα κάθε συζήτησης ήταν η μετακίνηση του Νεϊμάρ και η διατάραξη της αγοράς από την Παρί Σεν Ζερμέν. Κανείς δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Υπάρχει πανικός για τα πετροδολάρια και την αδυναμία να την ανταγωνιστούν», είπε στην ισπανική εφημερίδα, άνθρωπος πυο συμμετείχε στη συνάντηση.

«Ο Ρουμερνίγκε θεωρεί ότι αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν θα προκαλέσει έναν πόλεμο μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και επέλεξε να φύγει», δήλωσε η ίδια πηγή, σχετικά με την ανακοίνωση της παραίτησης του Γερμανού από την προεδρία. Ο νέος πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου θα εκλεγεί στις 5 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη. «Αυτό που τον περιμένει δεν είναι εύκολο. Οι ομάδες φοβούνται την Παρί Σεν Ζερμέν ή άλλους συλλόγους. Γι αυτό αναζητούνται τρόποι να περιοριστεί η δράση της Παρί Σεν Ζερμέν, ένα κοινό σχέδιο».

Το γκρουπ των ομάδων που συμμαχούν εναντίον της κατάστασης αυτής έχει να αντιμετωπίσει εξαιρετικές δυσκολίες «αφού τα πετροδολάρια έχουν μπει στο παιχνίδι, οι παίκτες πάνε όπου πληρώνουν καλύτερα». Ο πρόεδρος της Λιόν Ζαν Μισέλ Ολά είπε χαρακτηριστικά: «Αντιμέτωποι με τους επενδυτές και το κράτος του Κατάρ, το οποίο έχει τεράστια έσοδα που συνδέονται με την παραγωγή φυσικού αερίου, δεν μπορούμε να έρθουμε. Κατά την μεταγραφή του Νεϊμάρ δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του οικονομικού Fair Play και αν η UEFA δεν σταματήσει την Παρί Σ.Ζ θα πρέπει κάθε χώρα να το πράξει».

Οι περισσότεροι σύλλογοι στην ECA είναι υπέρ της παρουσίασης μιας κοινής καταγγελίας στην UEFA, που θα απαιτεί την τήρηση του οικονομικού Fair Play. Έχουν την υποστήριξη των μεγάλων ευρωπαϊκών Λιγκών, ενώ δεν αποκλείεται η προσφυγή στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η καταγγελία για αθέμιτο ανταγωνισμό στην Παρί Σεν Ζερμέν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ