aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΠελέ: Άνοιξε για το κοινό το μαυσωλείο του στο Σάντος

Πελέ: Άνοιξε για το κοινό το μαυσωλείο του στο Σάντος

Σχεδόν πέντε μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του μύθου του ποδοσφαίρου Πελέ. Ο Βραζιλιάνος θρήνος έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου του 2022 και στις 3 Ιανουαρίου έγινε η κηδεία του στο Σάντος, στην οποία χιλιάδες Βραζιλιάνοι και μη φίλαθλοι του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν τον Βασιλιά τους.

Μέχρι πρότινος μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ είχαν, πρόσβαση στο μέρος το οποίο έχει ταφεί η σωρός του άλλοτε ηγέτη της Σελεσάο, όμως από τη Δευτέρα (15/5) το μαυσωλείο του άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο κάθετο νεκροταφείο στον κόσμο, στο Ecumenical Memorial Necrópole, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην είσοδο βρίσκονται δύο χρυσά αγάλματα του Πελέ ενώ στο εσωτερικό, υπάρχουν μπλουζάκια και φωτογραφίες του Βασιλιά. Οι επισκέπτες μπορούν κλείσουν ραντεβού στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ