aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGA«Πάτησε» την Αλ Αχλί και έφυγε για τον τελικό του Παγκοσμίου Συλλόγων η Ρεάλ (vid)

«Πάτησε» την Αλ Αχλί και έφυγε για τον τελικό του Παγκοσμίου Συλλόγων η Ρεάλ (vid)

Έχοντας σε τρελά κέφια τον Βινίσιους και παρά το γεγονός πως απουσίαζαν πολλοί ποδοσφαιριστές με προβλήματα τραυματισμού, η Ρεάλ Μαδρίτης «πάτησε» την Αλ Αχλί (1-4) και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Αλ Χιλάλ.

Οι Αιγύπτιοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, στο 19′ με τον Σερίφ και στο 27΄με τον Αμπντελμονέμ, οι οποίοι από πλεονεκτική θέση δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λόυνιν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βινίσιους ήταν αυτός που απείλησε, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι των τυπικά γηπεδούχων.

Ό, τι δεν κατάφερε στο 28ο λεπτό ο Βραζιλιάνος, το πέτυχε στο 42ο. Αρχικά, επωφελήθηκε από διαδοχικά λάθη της αντίπαλης άμυνας και στη συνέχεια πάτησε περιοχή και άνοιξε το σκορ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας. Μάλιστα, αυτό ήταν το 50ό του τέρμα με τη φανέλα της Ρεάλ.

Στο 46ο λεπτό, ήταν η σειρά του Βαλβέρδε να βρει δίχτυα, με τον Ουρουγουανό μέσο να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να «γράφει» το 2-0.

Η ομάδα της Αιγύπτου πίεσε για να βρει το γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι, κάτι που πέτυχε στο 65ο λεπτό, με τον Μαλούλ να είναι εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι και να μειώνει σε 2-1.

Η Αλ Αχλί έψαχνε την ισοφάριση, με τη Ρεάλ να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα για να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Στο 87ο λεπτό, ο Λούκας Μόντριτς είχε την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση των «μερέχνες», ωστόσο ήταν άστοχος από την… άσπρη βούλα.

Αυτό που δεν πέτυχε ο Κροάτης, το έκαναν οι Ροντρίγκο και Αρίμπας λίγα λεπτά αργότερα. Στο 90’+2′, ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Θεμπάγιος και με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έκανε το 3-1, με τον Ισπανό επιθετικό με υπέροχη προσπάθεια στο 90’+8′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να στέλνει τη «βασίλισσα» στη διεκδίκηση του όγδοου Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων στην ιστορία της.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ