aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΟυνιόν Βερολίνου: Οι μεταλλεργάτες στην κορυφή της Bundesliga για πρώτη φορά στην Ιστορία τους

Ουνιόν Βερολίνου: Οι μεταλλεργάτες στην κορυφή της Bundesliga για πρώτη φορά στην Ιστορία τους

«Δεν βλέπετε πλέον ποδόσφαιρο, βλέπετε χρηματιστήριο», γράφει στο βιβλίο του «Scheisse» που μεταφράζεται ως «Σκατά», ένας Γερμανός συγγραφέας, επί χρόνια οπαδός της Ουνιόν Βερολίνου, απευθυνόμενος στο κοινό της Premier League, μα θα μπορούσε να αφορά στην πλειοψηφία των υποστηρικτών στην εποχή του modern football.

Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου ανθεί. Σημειώθηκε αύξηση των επενδύσεων μετά την πανδημία. Το ποδόσφαιρο συνέχισε την «υπερκαπιταλιστική» πορεία του και μόνο λίγοι εκλεκτοί μπορούν να βρίσκονται στην κορυφή. Ή μήπως όχι;

Τη σεζόν 2019/2020 η ομάδα που γεννήθηκε μέσα απ’τη μήτρα των εργατών μετάλλου της πόλης, η Ουνιόν Βερολίνου, άρχισε να περπατά για πρώτη φορά στην Ιστορία της στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας βιώνοντας μια εσωτερική πάλη ανάμεσα στον ιδεαλισμό και τον ρεαλισμό.

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας ζήτησε από τους φιλάθλους να τους βοηθήσουν να ξαναχτίσουν το Stadion An der Alten Försterei μόλις το 2008. Τώρα, 14 χρόνια αργότερα, πολλοί από αυτούς τραγουδούσαν το “Spitzenreiter” (ηγέτες του πρωταθλήματος) για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία.

Η Ουνιόν έχει μετά από 6 αγωνιστικές συγκεντρώσει 14 βαθμούς, έχει έναν βαθμό διαφορά από τη Φράιμπουργκ και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα της Μπουντεσλίγκα. Έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, κι έχει αφήσει από κάτω της την πρωταθλήτρια και βιονική Μπάγερν Μονάχου, τη Χόφενχαϊμ και τη BVB που έχουν όλες από 12 βαθμούς.

Παιδί της εποχής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, η Ουνιόν ήταν πάντοτε ένας σύλλογος κατά του κατεστημένου. Αντί-Στάζι, αουτσάιντερ, «σπίτι» των πανκς, των εργατών, των ανταρτών. Ένας σύλλογος διαθέσιμος για όλους, ειδικά όσους δεν ήθελαν να υποκύψουν στην καθημερινότητα του… από μηχανής κράτους.

Οι αξίες τους μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και κρατούν εντυπωσιακά την αίσθηση συντροφικότητας και διαφορετικότητας παίζοντας πλέον και σε ένα πρωτάθλημα με τον ίδιο μοναδικό νικητή την τελευταία δεκαετία, που φιλοξενεί ομάδες «οικονομικών εισβολέων» όπως η Red Bull Leipzig.

Η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η αιώνια πρώτη και η δυνητικά πρώτη της Μπουντεσλίγκα, ξόδεψαν τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις διαφορετικούς παίκτες αυτό το καλοκαίρι. Η Φράιμπουργκ και η Ουνιόν Βερολίνου οι δύο κορυφαίες ομάδες αυτή την στιγμή στο γερμανικό πρωτάθλημα ξόδεψαν λιγότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ για όλες τις μεταγραφές τους αυτό το καλοκαίρι. Μαζί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ